ONUR KOCATÜRK

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yemekhaneden yemek yiyen sağlık çalışanlarının rahatsızlanması üzerine iş sağlığı güvenliği baş temsilcisi Cemal Bilgin konuyu soruşturduğu gerekçesiyle işten atıldı.

Hastanede hasta bakıcı olarak çalışan Cemal Bilgin, Taşeron İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor ve taşeron işçilerin hakları için mücadelede öne çıkan isimlerden.

Hastane çalışanlarının benzer şikayetlerle acile başvurması sonrası konunun araştırılması için fakülte sekreterliğine başvuran Bilgin, OHAL gerekçesiyle geçiştirilerek tehdit edildiğini ifade etti.

Konunun araştırılmasına dair çabalar sonucu yapılan tahlillerde ise çalışanlarda "salmonella bakterisi" tespit edildi. Bu bakterinin yemeklerde üreyip üremediğinin tespiti talebiyle "Zehirlenmek İstemiyoruz'' başlığı ile hastanede basın açıklaması çağrısı yapan Bilgin, işten atıldı.

Bilgin'in işten atılma süreci ve hastanede taşeron sistemin yarattığı sağlıksız koşulları kamuoyuyla paylaşmak üzere saat 12.30'da Çapa Tıp Fakültesi'nde toplanan aralarında milletvekili, parti temsilcileri, hastane çalışanları, akademisyen, tıp fakültesi öğrencisi ve STK'ların da bulunduğu grup OHAL gerekçe gösterilerek engellenmek istendi.

Ardından hastane kapısında gerçekleşen basın açıklaması hastane çalışanları,akademisyenler,milletvekilleri ve Bilgin'in konuşmalarıyla son buldu.

Kaynak: Birgun.net