İngiltere’de ‘gerçek cadılar ve büyücüler’ için asa satan bir dükkanın Harry Potter hayranlarının alışveriş yapmasını yasaklamasıyla başlayan tartışmaya, serinin yazarı J. K. Rowling de katıldı. Rowling, attığı ‘Satılanların gerçek asa olduğunu düşünmüyorum’ tweetiyle tepkisini gösterdi.

Huddersfield kentindeki dükkanın sahibi Richard Carter, geçen hafta Harry Potter hayranlarına ‘savaş açmıştı.’ Dükkanında çeşitli ağaçların ham maddelerinden yapılan ve farklı sihirsel özellikler taşıyan asalar satan Carter, bunların kötü güçlerden korunmak ve iyi şans getirmesi amaçlı kullanıldığını savunuyor. Carter, pek çok ‘gerçek cadı ve büyücünün asa seçmek üzere dükkana geldiğini‘ söyleyerek, Harry Potter hayranlarına ‘yasak getirmişti.
Rowling’in yorumu üzerine konuşan Richard Carter da söylediklerinin çarpıtıldığını iddia etti. Carter ‘Harry Potter hayranlarının dükkana gelmesini yasaklamadığını ancak asaları oyuncak olarak gören kişilere satmayı düşünmediğini’ belirtti. Dükkan sahibi ayrıca Harry Potter filmlerinden ilham alıp kendi ruhsal ve sihirli yolculuklarını başlatmak isteyen kişilere kapısının her zaman açık olduğunu da ekledi.

Kaynak: Birgun.net