Hamburg HAZİRAN, haftalardır sokağa çıkma yasağı altında yaşam mücadelesi veren Sur halkıyla dayanışma için kampanya düzenliyor.

Amed Haziran Meclisi dayanışma çağrısıyaparak "Gün insanlığa, yaşama hakkına sahip çıkma günüdür. Gün eşit, özgür ve barış dolu bir geleceğe birlikte adım atma günüdür. Bir hayalimiz var, memleket hayalimiz, insanlık hayalimiz, birlikte yaşama hayalimiz… Hayallerimizi sahipsiz bırakmıyoruz. Doğu’dan Batı’ya uzanan kardeşlik güneşine tutunarak silahların gölgesini üzerimizden kaldıracağız" ifadeleriyle acil ihtiyaçlar listesi sıralamıştı:

-kuru gıda
-battaniye
-çocuk kıyafeti
-bebek bezi ve maması
-her türlü ev eşyası

SUR'LA DAYANIŞMA İÇİN ÖZEL GECE
Amed'den gelen çağrıya yanıt veren Haziran Hamburg, Hamburg'da düzenleyeceği özel gecenin tüm gelirini Sur ile dayanışmada kullanacak. 12 Şubat'ta Hit House'da düzenlenecek gecenin ayrıntıları ise şöyle:

Haziran Hamburg adına kampanya ve geceyle ilgili açıklama yapan Serap Çelimli "Gezi bir ışık olmuştu çoğumuz için, yitirdiğimiz tüm canlara rağmen nefes alabildiğimizi hissettik, umutlandık. İlk defa doğuyla barıştı batı. İlk defa 90`ların gençlerine umutla bakmaya başladık. Anladık, farkındalık yarattı zihinlerimizde Gezi.

Bu süreçte birleşe birleşe büyüdük, Haziran olduk…Kentkent, sokak sokak ses olduk, omuz verdik!

Almanya`nın Hamburg şehrinde de Sur´a omuz vereceğiz. İnsanlık suçu işlenen, salt şahıs bazında politika üreten, en çirkin diktatör rejimlerini aratmayan bir zihniyete dur demenin yollarını arayacağız birlikte" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net