ÖZGÜR ÖZEL / CHP Grup Başkanvekili

Bu ülkede patronsuz bir gazete 13 yıldır ayakta durmaya çalışıyor.

Bu ülkede patronsuz bir gazete 13 yıldır gerçekleri yazmaya devam ediyor, halkın haber alma özgürlüğüne sahip çıkıyor.

Bu ülkede patronsuz bir gazete, Halk “artık yeter” dediğinde penguenleri değil de direnişin güzelliğini manşetine taşıyor ve 13 yıldır halkın sesi olmaya devam ediyor.

Bu ülkede patronsuz bir gazete “dijital dünyanın gereklilikleri” bahanesine sığınmadan köşedeki büfede yer bulmaya devam ediyor.

Bu ülkede BirGün, başka bir Türkiye ve dünyanın “birgün” mümkün olduğuna inananlara pusula olmaya devam ediyor.

Zorbalığın ve zulmün her geçen gün arttığı ülkemizde diktatörlüğe karşı direnen ve başkaldıranların sesi ve soluğu BirGün 13. Yaşına giriyor.

Çok Yaşa BirGün, İyi ki doğdun.

•••

Penguen Medyasına inat, “havuza” girmeyen ve direnen gazeteciler bu ülkenin alnının akıdır.

Onlar, eğilmezler, bükülmezler, biat etmezler…

Eğilmeyenlerin, bükülmeyenlerin, biat etmeyenlerin gazetesi BirGün, bugün özgür basının kalelerinden biri olmaya devam ediyor.

Freedom House’un 2015 Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre ‘basını özgür olmayan’ ülkeler arasında yer alan Türkiye’de BirGün’ün varlığı, bizlere umut, ışık olmaya devam ediyor.

Düşünün bir kez? BirGün olmasa, ülkemizi kana bulayan, ülkemizi katliamlar cumhuriyetine çeviren saldırıların asıl sorumlularının kimler olduğunu nereden bilebilirdik ki? “Yeşil Kartlı Canlı Bomba” başlıklı haberi yazabilme iradesi, özgür basının her türlü tahakküme ve sansüre rağmen hala var olabildiğinin göstergesidir.

Siyaset Bilimi Profesörü John Keane, habercilik için diyor ki “Bazıları, bazı şeylerin bazı yerlerde yayınlanmasını istemez. İşte o şeylere haber diyoruz.” İşte böyle haberleri sütunlarına taşıma cesaretini gösteren bir gazete BirGün. Sade yurttaşlar olarak bize düşen de haber alma hakkımıza, yani davalar, tutuklamalar ve gözaltılar ile sindirilmeye çalışılan BirGün’e her zaman sahip çıkmaktır.

•••

Yaşadığımız ülkede devrimcilik; ağaca muhalif, kuşa muhalif, emeğe muhalif, barışa, sevgiye, kadına, hayatın kendisine muhalif olanlara “muhalif” olmaktır. İşte o “muhaliflerin” sesi olmak özgür basının ta kendisi olmaktır. BirGün 13 yıl boyunca işte bunu başaran nadir yazılı basın örneklerinden biri.

Yaşadığımız ülkede gazetecilik, “havuz medyasına” inat, zalime ve zorbalığa karşı direnenlerin sesi olmak, halkın haber alma özgürlüğüne sahip çıkmaktır.

Haber alma özgürlüğümüze sahip çıkan BirGün’e bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Baskılara boyun eğmeyenlerin, mazlumun, mağdurun, ezilenin, ötekileştirilenin, devrimcilerin, solcuların, demokratların ve aydın insanların sesi, kendini sahipsiz hisseden sessiz çoğunluğun soluğu BirGün’ün 13. Yaşı kutluyorum.

Zalimliğe ve zorbalığa karşın Halkın Sesi BirGün’e sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam edeceğiz.

Her zaman gerçekleri yazmayı ilke edinmiş, cesur, yürekli tüm BirGün emekçilerinin ve BirGün ailesinin yanınızdayız, yanında olmaya devam edeceğiz.

İyi ki doğdunuz, iyi ki varsınız.

Kaynak: Birgun.net