BİRGÜN / ANKARA

Halkevleri 24. Olağan Genel Kurulu, “Diktatörlüğün Karşısında Biz Varız” sloganıyla başladı. Genel Kurul, devrim ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunun ardından Divan kurulu seçildi.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, “Bu Kongrede ‘Diktatörlüğe karşı biz varız’ diyerek buluştuklarını kaydederek, “Diktatörün kim olduğunu artık bütün dünya biliyor. Biz de kim olduğumuzu, diktatörlüğe karşı direnişi inşa ederken cümle aleme bir kez daha göstereceğiz” dedi.

“Gücümüz; Haziran İsyanı’ndan, Cerrattepe’den, Sinop’ta gericiliğin bariyerlerini yıkanlardan, karanlığa meydan okuyoruz diyen liselilerden, bodrum katlarında ‘bizimle onur duyun teslim olmadık’ diyerek ölüme yürüyenlerden, yasakları yıkıp atan ‘Tayyip kes sesini’ diyen kadınlardan geliyor” diyen Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan bir kadın olarak, diyorum ki o kadın düşmanı sesini keseceksin. Senin tarihsel kazanımlarımızı elimizden almaya, emeğimiz, bedenimiz ve yaşamımız üzerinde tahakküm kurmaya gücün yetmez. Gericiliğin karşısına laikliği, bilimselliği, demokrasiyi ve eşitliği koyacağız.”

Kaynak: Birgun.net