CHP'ye yakınlığı ile bilinen Halkçı Liseliler, İstanbul Erkek Lisesi, Cağaloğlu, Galatasaray, Vefa Lisesi'nin ardından Notre Dame de Sion, Kadıköy Anadolu Lisesi, Ostim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ankara Gazi Lisesi ve son olarak Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi, Beyoğlu Anadolu Lisesi ve İzmir Fen Lisesi'nin de isyan bayrağı açmasından sonra bir açıklama yaparak ''mücadeleniz mücadelemizdir'' adlı bir bildiri yayımladı.

İKTİDARA MEYDAN OKUYACAĞIZ

Halkçı Liseliler Genel Başkanı Doğukan Kurnaz, "Türkiye'de yayılan liseli arkadaşlarımızın isyanları, mücadeleleri bizim de mücadelemizdir. Bizlerde onlara yoldaş, omuzdaş oluyoruz. Yaz dönemi ortasında büyük bir Liseli Çalıştayı yaparak, Cizre'de YGS'ye giremeyen arkadaşımızı da, tehditlere boyun eğmeyen İzmir'de ki liseli kardeşimizi de ve Tevfik Fikret geleneğinden gelen Galatasaray Liseli kardeşlerimizi bir arada buluşturarak iktidara meydan okuyacağız!."

İŞTE O BİLDİRİ

Mücadeleniz mücadelemizdir!

Liseli genç kardeşlerimizin, Türkiye'nin saygın ve ilerici okullarında verdikleri mücadeleyi, iktidar yalakalarına karşı başlattığı direnişi destekliyor ve bundan onur duyuyoruz.

Bilimsel ve laik eğitim yuvası olması gereken okullarımızı badem bıyıklı müdürler işgal etmişlerdir.

O kadar karanlık günlerden geçiriyoruz ki,Cizre'de güvenlik gerekçesiyle yaklaşık 7 bin liseli kardeşimiz YGS sürgünü haline getirildiler.
O kadar karanlık günlerden geçiyoruz ki arkadaşlarımızın etek boyuna karışılması,sapık öğretmenler tarafından taciz edilmesi normal haline getiriliyor.

O kadar karanlık günlerden geçiyoruz ki nerede Atatürk düşmanı ve Cumhuriyet Düşmanı öğretmen varsa okul müdürü olarak atanıyor.

Ülkemizin içerisinden geçtiği karanlık günlerin, aydınlık ve genç beyinler tarafından daha da kötüye gidişinin önlenmesi ve bir an önce gerekli toplumsal tepkinin alınabilmesi için liselilerin başlatmış olduğu kıvılcımın, Türkiye genelinde bir dayanışma eksenine oturtulması amacıyla okul dönemi ertesinde, uygun bir zamanda, büyük ve kapsayıcı bir liseli hareketini, Büyük Liseli Çalıştayı altında toplamayı hedefliyor ve Halkçı-Liseliler olarak lise gençliğinin ideallerine, başarılarına ve toplum içerisindeki payına karşılık temel bir algı çalışmasını başlatıyoruz.

Tüm genç arkadaşlarımıza sesleniyoruz,

Korkmayın,yılmayın,sinmeyin. Cumhuriyet gençliği Atatürk devrimlerine,çağdaş ve laik eğitime, Cumhuriyet'ine sahip çıkmaya devam edeceğinden hiç bir şüphemiz yoktur.

Sizlerin haklı mücadelesi bizim mücadelemizdir.

Tüm liseli kardeşlerimizi bu dayanışmayı büyütmeye ve iktidar yandaşlarının eğitim üzerindeki kirli oyunlarına karşı bir ve beraber olmaya çağırıyoruz."

Kaynak: Birgun.net