RABİA YILMAZ [email protected]

Artvin’in Hopa ilçesinde 15 Temmuz 2014 tarihinde ilçeye getirilen İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) iftar tırına tepki gösteren Hopalılar saldırıya maruz kalmıştı. Saldırganlar arasında bulunan ve halka mınçıkayla saldıran din kültürü öğretmeni Yılmaz Sonbay'ın imam hatip lisesine müdür yardımcısı olarak atandığı ortaya çıktı.



İktidara yakınlığı ve okullarda 'bağış' adı altında topladığı paralarla bilinen İHH'ya ait tırı ilçelerinde istemediklerini belirten ve tepki gösteren halk, İHH yanlılarının saldırısına uğramıştı.

Saldırganlar arasında yandaş sendika Eğitim Bir Sen üyesi olan Kemalpaşa İlköğretim Okulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Yılmaz Sonbay da vardı. Olay sonrası Sonbay hakkında Hopa Kaymakamlığı tarafından bir soruşturma başlatılmış, ancak Sonbay hakkında verilen ceza gizemini korumuştu. O dönem Hopalılar, soruşturmanın akıbetini öğrenmek amacıyla Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ile görüşmüş ve ''Soruşturma açarak üzerime düşeni yaptım'' yanıtını almıştı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Sonbay'ın aldığı ceza hâlâ bilinmezken, ödülünün ne olduğu ortaya çıktı. Sonbay'ın Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Müdür Yardımcılığı görevine getirildiği ortaya çıktı.

Kaynak: Birgun.net