Kabataş yalancılarından, yandaş Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe, “Çocuklarını gözü kapalı Cemaat’e emanet edeceğini” söylediği tweetin ‘kinaye’ olduğunu savundu.

Geçen günlerde Star gazetesi yazarı Halime Kökçe, Gülen Cemaati'ni ve lideri Fethullah Gülen'i övdüğü bazı ifadelerinin hatırlatılması üzerine önce bazı tweet'lerini silmiş, ardından Twitter hesabını kapatmıştı.

Kökçe’nin, dershanelerin kapatılma tartışması döneminde atılan ve geçen günlerde sosyal medyada gündem olan tweeti şöyleydi: “Cemaat gençlere dershaneyi aracı kılmadan ulaşacak formüller bulabilir. Ben çocuklarımı gözüm kapalı emanet ederim.”



Söz konusu tweet dün akşam CNN Türk’te yayınlanan programda da gündeme geldi. Şirin Payzın’ın konuğu olan Kökçe, “Benim ‘muhalefet’ bile demeyeceğim, yıkıcı muhalefetin en büyük enstrümanı ‘demokrasi, barış, özgürlük.’ Bu üç kavram Türkiye’yi darbeye taşıyan sürecin anahtar kelimeleri” ifadelerini kullandı.

Kökçe, kendisine tepki gösteren Cumhuriyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş’a da “FETÖ’nün elebaşlarının tweetlerine bakın, hepsi ‘demokrasiden, barıştan, özgürlükten’ bahsediyor” dedi. Bunun üzerine Göktaş, Kökçe’nin 2013 yılında yaşanan ‘dershaneler krizi’ döneminde attığı tweeti hatırlattı: “Cemaat gençlere dershaneyi aracı kılmadan ulaşacak formüller bulabilir. Ben çocuklarımı gözüm kapalı emanet ederim.”

Kendi sözlerinin hatırlatılması üzerine hiddetlenen Kökçe, bu ifadeleri nedeniyle birçok hakarete maruz kaldığını, söyledi. Kökçe, tweeti neden attığına dair açıklamasında da “Kinaye yaptığını” savundu. Kökçe’nin ifadeleri şöyle:

“Dershaneler meselesi tartışılırken çok kişi bunun teşebbüs hürriyetine, liberal değerlere aykırı olduğunu söylerken, biz şunu söylüyorduk: ‘Hayır, dershaneler bu yapılanmanın kendine insan devşirme kaynağı olarak işlevselleşmiştir. Ayrıca paralel bir eğitim kurumuna dönüşmüştür. Devlet buna müdahale etmelidir.’ Böyle bir dönemde atılmış bir tweettir, dershaneleri de savunuyor değilim. Cemaat’i de savunuyor değildim o zaman. (Göktaş’ın araya girerek “Ben çocuklarımı gözüm kapalı emanet ederim” ifadesini hatırlatması üzerine) Kinayeyle söylenmiş bir sözdür o.”

Halime Kökçe'nin FETÖ paniği: Twitter hesabını kapattı

Kaynak: Birgun.net