Suriye'de çatışmaların hızlandığı Halep kentinde Suriye ordusu ve Hizbullah, cihatçıların elinde olan güney bölgesine doğru karşı taarruz başlattı.

Suriye'nin Halep kentinde son haftalarda geri çekilmeye başlayan cihatçı gruplar pek çok örgütün çatısını oluşturduğu Fetih Ordusu'na karşı Suriye ordusu ve Hizbullah, tanklar ve top atışları ile yeni bir karşı taarruz başlattı. Rusya'nın havadan atılan bombalarla destek verdiği tarruzda ordu birlikleri El Ramus bölgesini şiddetli top atışları ile vururken bir fabrika ve Fetih Ordusu'na ait bir üs olarak kullanılan bir bina da vuruldu.

30 TEMMUZ'DA İNSANİ KORİDOR AÇILMIŞTI

Halep'te kuşatma altında tutulan bölgelerde yaşayan sivillerin güvenli bir şekilde kurtarılması için 30 Temmuz tarihinde Suriye hükümeti ve Rusya'nın ortak çabaları sonucu birden fazla insani koridor açılarak halk güvenli bölgelere yerleştirildi. Rusya Savunma Bakanlığı, Halep'in güneyinde 7 binden fazla teröristin pozisyon alarak saldırılara devam ettiklerini, tank, zırhlı personel taşıyıcı, top ve silahlarla dolu kamyonetlere sahip olduklarını açıkladı. (Sputnik)

Militants in Aleppo continue to recieve funds from foreign powers - reports https://t.co/pb8HYtMkv4pic.twitter.com/YmSSYYBd5O

— RT (@RT_com) 9 Ağustos 2016Kaynak: Birgun.net