Hakkari'de, 7 ay önce 'öz yönetim' açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu, 4'ü tutuksuz 11 kişinin yargılandığı Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşması yapıldı. 7 sanığın katılmadığı duruşmada, mahkeme heyeti, Hatipoğlu ve Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu 8 kişiye 15'er yıl, 1 sanığa ise 16 yıl cezası verdi. 2 kişi hakkında ise beraat kararı verildi.

Hakkari'de 14 Ağustos 2015'te DBP İl binası önünde yapılın 'öz yönetim' açıklamasına katıldıkları gerekçesi ile haklarında soruşturma açılan ve 23 Ağustos 2015'te çıkarıldıkları mahkemece 'Devletin birlik ve beraberliğini bozma ' suçlamasıyla tutuklanan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ile 11 kişinin yargılandıkları davanın karar duruşması bugün görüldü. Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına sanık avukatları ve tutuksuz yargılanan Binevş Kadın Merkezi eski çalışanı Hamide Özer katıldı. Belediye Eş Başkanlar Hatipoğlu ve Çifçi'nin de aralırında bulunduğu tutuklu 7 kişi ile tutuksuz yargılanan 3 kişi ise katılmadı.

İddianamenin okunmasının ardından savunma yapan sanık avuktaları, eş başkanların ve beraberinde yargılanan toplam 11 kişinin serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti ise Eş Başkanlar Hatipoğlu ile Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu 8 sanığa, 'Devletin birlik ve bütünlüğünü bozma' gerekçesiyle 15 yıl, DBP eski il Başkan Yardımcısı Fırat Ertunç'a ise 16 yıl hapis cezavı verdi. 2 kişi hakkında ise beraat kararı verildi. ()

Kaynak: Birgun.net