Kilis'te üst üste füzeler atılırken, Mehmet Zelzele Fen Lisesi müdürü Şükrü Balkan'ın okuldaki öğrencilere ''Abartılacak bir durum yok, bu her zaman başımıza gelebilecek bir olay, ailelerinizi telaşlandıracak bir şey yapmayın. Öleceksek ölürüz, ecelden mi kaçacağız'' dediği öğrenildi. Kilis'te yurtta kalan lise öğrencisi memleketi Antep'e döndüğünde soL'a okul müdürünün tavırları hakkında bilgiler verdi.

Sol'da yer alan habere göre; lise öğrencisi şunları söyledi: "Her gün ölümle burun buruna yaşarken yarın bizim başımıza da bomba düşmeyeceğinin güvencesi yokken füzelerden ziyade bizi yönetenlerin yaptığı açıklamalar cidden biz ölüme mi terk edildik diye bir kuşku sarmıyor değil. En basitinden Mehmet Zelzele Fen Lisesi müdürü Şükrü Erbaş'ın okulun 200 metre ötesine düşmesine rağmen saçma sapan bir şekilde 'Abartılacak bir durum yok, bu her zaman başımıza gelebilecek bir olay, ailelerinizi telaşlandıracak bir şey yapmayın. Öleceksek ölürüz, ecelden mi kaçacağız' ve yemekhanenin ortasında evine dönmek isteyen bir öğrenciyi bütün öğrencilerin içinde rencide etmesi ne kadar doğru bir durum merak ediyorum. Okulun yarısını yurtta kalan öğrenciler oluşturuyor, öğrencilerin eve gitmek istemesi absürt bir olay olabilir mi? "

Lise öğrencisi ''Memleketlerimize gittik bu sırada Antep'teyken Kilis'e bombalar düşmeye devam ediyordu. Okula döndüğümüzde kıyamet kopuyordu, biz ise ne olursa olsun ölmekten iyidir diyorduk. Okulda çoğu öğrenci nakil için can atıyor'' şeklinde konuştu.

'BOMBA DÜŞÜNCE KENDİSİ KAÇAN ÖĞRENCİNİN HAYATINI HİÇE SAYAN İKTİDAR YALAKASI MÜDÜR'
Olaylar yaşanırken müdürün tavrılarından rahatsız olan öğrenciler şöyle konuştu:

''Okulu terk etme kararımıza tepki veren müdür, okulun önüne bomba düşünce evine kaçtı. 150 öğrencinin hayatını hiçe sayıp kendi hayatını nasıl düşündüğünü gördük. Okulun hepsi müdürden nefret ediyor ve bu durumdayken 12 yıldır nasıl olur da müdür olarak görev alabiliyor. Aslında bunun cevabını da herkes iktidar yalakası olduğunu için... ''

Kaynak: Birgun.net