Şırnak'ta Hacı Lokman Birlik'i katlettikten sonra cansız bedenini "akrep" adı verilen aracın arkasına bağlayarak sürükleyen polislere ödül gibi cezalar çıktı.

İçişleri Bakanlığı, Hacı Lokman Birlik’in öldürüldükten sonra cansız bedeninin yerlerde sürüklenmesiyle ilgili inceleme başlatmıştı. Bu kapsamda olaya karışan iki özel harekatçı polis açığa alınmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü, tepki çeken olayla ilgili idari soruşturmasını tamamladı. Soruşturma sonucunda polis memurları Memuru İ.A.A. ve H.C.Y. hakkında “Hizmet içinde resmi sıfatının gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak” fiilinden 16 ay uzun süreli kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verildi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre polis A.G. hakkında “Amir ve üstlerine iletilmesi gereken bilgi ve buyrukları, zamanında iletmemek ya da gizlemek” iddiasıyla 4 ay kısa süreli kademe ilerlemesinin durdurulmasına karar veren emniyet, polis F.K’ye ise “Hizmet dışında resmi sıfatının gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak” iddiasıyla 6 ay kısa süreli durdurma yaptırımı uyguladı.

Kaynak: Birgun.net