BirGün/ANKARA

Hacettepe Üniversitesi tam bir yıldır gerici faşistlerin sistemli saldırısı altında. 23 Mart 2015 tarihinde düzenlenen bayrak yürüyüşünden başlayan saldırı bıçaklı, tabancalı boyuta ulaştı.

Hacettepe Üniversitesi’nde yeterli desteği bulamayan faşistler çoğunluğu Gazi Üniversitesi’nden bilinen isimlerle saldırıları gerçekleştiriyor. Bir yıldır çeşitli bahanelerle sistemli olarak okulun öğrencilerine ve hocalarına dönük satırlarla ve kesici aletlerle saldırılar gerçekleşti. Son olarak bir hafta önce yapılan saldırıda iki öğrenci bıçakla yaralandı.

PERŞEMBE 12'DE EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖNÜNDE BULUŞULACAK

Hacettepe öğrencileri yaşanan gelişmelerden endişelerini dile getiren bir açıklama yayımladılar. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Hacettepe Üniversitesi’nin öğrencileri ve akademisyenleri olarak sistemli bir saldırı altındayız. Ali İsmail Korkmaz Amfisi’nde oturan öğrencilere pala ve satırlarla saldırmış ardından yurtlar bölgesinde kalan 2 üniversiteli arkadaşımızı yaralamışlardır. Artık üniversite yönetimi ve öğrenciler tarafından da bilinen, eli silahlı ve satırlı bu çetelere henüz hiçbir işlem başlatılmadı. Satırlı-bıçaklı çeteler hala okula gelmeye devam etmekte ve üniversite öğrencilerinin can güvenliğini tehdit etmektedir. Bizler biliyoruz ki, diğer üniversitelere de yönelik bu gerici ve faşist saldırılar sarayın içerde ve dışarıda yürütmekte olduğu savaş politikalarından bağımsız değildir. AKP’nin saray siyasetiyle yarattığı bu karanlığa karşı Hacettepeliler her zaman tarihine sahip çıkarak aydınlık bir yaşam alanı için mücadele etmiştir.

Bizler tarihimize, doğaya, bilime ve geleceğe sahip çıkarak Perşembe günü saat 12’de Edebiyat Fakültesi önünde buluşuyoruz. Bütün Hacettepelileri, mezunları, hocalarımızı ve milletvekillerini davet ediyoruz.

Hep birlikte geleceğimize, üniversitemize sahip çıkalım.”

Kaynak: Birgun.net