ANKARA-BİRGÜN

Nisan ayında Karaman’da yaşanan cinsel istismar olayı ile ilgili çalışmalara ait bilgiler de veren Kayışoğlu, “Bugüne kadar yapılan çalışmalar bize gösteriyor ki AKP’nin 14 yıllık iktidarında çocuklara yönelik tek politikası güvenlik üzerine oluşmuş. Eğitim konusuna bu kadar eğilmedikleri anlaşılıyor. Oysa bu tip olayların temelinde eğitim vardır. Çocukların eğitimine, barınmasına, bakımına ayrılması gereken kaynağın yetersizliği çok açıktır” şeklinde konuştu.

2 çocuk maphusa 1 gardiyan, 10 çocuğa 1 bakıcı

Kayışoğlu, çocuklar hakkındaki politikaların dengesizliğini, “Cezaevlerinde kalan her iki çocuğa bir gardiyan düştüğünü Adalet Bakanlığı yetkilileri övünerek anlattılar. Bunun yanında bu çocukların rehabilite edilmesi gerekirken cezaevindeki her yedi çocuğa bir psikolog düşmektedir. Yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan edindiğimiz bilgiye göre bakım evlerinde kalan 0-2 yaş çocuklarda 3 çocuğa bir bakıcı düşüyor. 3-6 yaş çocuklarda 5 çocuğa 1 bakıcı, 7-12 yaş çocuklarda 10 çocuğa 1 bakıcı düşüyor. Bu örnekler, iktidarın geleceğimiz olan çocuklara dönük politikalarını özetliyor. Eğitime değil, güvenliğe yatırımla bu işlerin çözüme kavuşmayacağının artık anlaşılması gerekir” sözleriyle ifade etti.

CHP'li Kayışoğlu ayrıca “Gerekirse çocuk yuvaları, sevgi evleri ve öğrenci yurtlarında sadece kadın görevliler çalıştırılsın. Bu sorunun çözümü konusunda ivedilikle atılacak adımlardan birisi bu olabilir” şeklinde konuşarak çocukların kaldığı sevgi evleri gibi yerlerde çalışan personelin özenle seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Birgun.net