BURCU CANSU

Taksim’de gerçekleşen katliamın ardından “Can güvenliğimiz kalmadı, bu kadar patlama oluyor kimse sorumluluk almıyor” diyen Ankara Adliyesi çalışanı ve BES üyesi Gülçin Akçay, “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” gerekçesi ile mesai arkadaşı tarafından şikayet edildi. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Akçay hakkında “Zaman zaman ‘duyum’ olarak da ulaşan benzer tutum ve davranışları nazara alınarak adı geçenin mahkemizdeki görevinden alınması ve yasal gereğinin yapılması hususunda” Adalet Komisyonu Başkanlığı’na yazı yazdığı bildirildi. BES 2 No’lu Şube iş yeri temsilcileri Akçay’a uygulanan mobbingin sonlandırılması ve hukuki dayanaktan yoksun baskının sonlandırılması çağrısı yaptı.

CAN KAYIPLARINI SAVUNMAYA "TERÖRİST" SUÇLAMASI

BES 2 No’lu şubede düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Şube Başkanı Mevlüt Çakmak, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki iş yeri temsilcileri Gülçin Akçay’ın yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Akçay, 19 Mart’ta Taksim de meydana gelen patlama ve ülkemizde son dönemde yaşanan patlamalara ilişkin Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kalem arkadaşı ile konuşurken, ‘Can güvenliğimiz kalmadı, her gün eve nasıl gideceğimizi düşünür hale geldik, sağ salim işe gelip, sağ salim eve döndüğümüze şükür ediyoruz. Bu kadar patlama oluyor, insanlar ölüyor hiç kimse sorumluluk dahi üzerine almıyor, güvenlik önlemi almıyor, canımızın hiç kıymeti yok’ diyor.

Bu esnada yan masada bulunan kalem personeli olan E.G konuşmalarına dahil olarak sert bir şekilde ‘Devlet ne yapsın, ne yapabilir, bana bunu cevabını ver’ diyerek itiraz ediyor. Akçay da, ‘Güvenlik önlemlerini arttırılabilinir, yurt dışından istihbaratı güçlendirecek aletler ihraç edebilir. Almanya devleti istihbarat alıyor, başka devletler bunu yapabiliyor biz neden yapamıyoruz’ diye yanıt veriyor.

E.G ise ‘Terör destekçiliğinden dolayı bunlar böyle oluyor, hırsızın hiç mi kabahati yok’ dediğinde Akçay’da ‘Yapanın tabi kabahati var. Burada benim güvenliğimi sağlayacak olan iktidardır, yapılan zafiyetten dolayı da tabi eleştirme hakkım var, ölenler biziz, hükümeti eleştirmeyim de, muhalefeti mi eleştireyim’ diyor.

Bunun üzerine E.G de ‘İnşallah terör destekçileri patlar. Sen terör destekçisisin’ dediğinde Akçay’da ‘Sen ne demek istiyorsun, son dediğini bir daha söyler misin" diyor. Akçay’a doğru parmağını sert bir şekilde sallayan E.G, ‘Evet terör destekçisisin, Cumhurbaşkanına ve hükümete hakaret ediyorsun’ diyor…”

MOBBİNG SON BULSUN

Bu yaşanan olayların BES üyeleri tarafından tutanak altına alındığını belirten Çakmak, “Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, arkadaşımız Gülçin Akçay hakkında ‘Zaman zaman ‘duyum’ olarak ta ulaşan benzer tutum ve davranışları nazara alınarak adı geçenin mahkemizdeki görevinden alınması ve yasal gereğinin yapılması hususunda’ Adalet Komisyonu Başkanlığına yazı yazmıştır. Ankara Adliyesi çalışanı ve sendikamız işyeri temsilcisi Gülçin Akçay hakkında başlatılan ve hukuki dayanaktan yoksun baskı ve mobbinge derhal son verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net