SEBAHAT KARAKOYUN

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Gürsel Tekin, aralarında Hakkari ve Batman'ın da bulunduğu 28 belediye başkanının yerine İçişleri Bakanlığı'nca kayyım atanmasını "darbe" olarak niteledi. TBMM tatile girmeden hemen önce belediye başkanlarının görevden alınarak yerine kayyım atanmasını öngören yasa değişikliğinin partiler arası uzlaşma sağlanarak geri çekildiğini ancak kısa süre önce aynı doğrultuda bir KHK çıkarıldığını anımsatan Tekin, şunlar söyledi:

"Bu uygulama başta TBMM'ye darbedir. Orada müzakareler sonucu varılan anlaşmayla geri çekilen düzenleme, KHK ile yeniden gündeme getirilmiştir. Eğer terörle ilişkisi olan belediye başkanı varsa zaten İçişleri Bakanlığı'nın görevden alma yetkisi vardı. Yerine belediye meclisi içinden yeni bir başkan seçimi yapılabilecekken, toptancı bir bakışla bütün kurallar yok sayılarak böyle bir adım atılması kabul edilemez."

Olmayan "Yenikapı Ruhu" zehirlendi

Gürsel Tekin, birbiri ardına çıkarılan KHK'larla ve alınan kararlarla hukukun, bütün demokratik kuralların yok sayıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'un ardından 'Yenikapı ruhu' diye birşey uydurdular. Birbiri ardına atılan adımlar zaten olmayan Yenikapı ruhunun tamemen zehirlendiğini gösteriyor. Teröre destek gerekçesiyle uygulanan KHK'lar yolsuzluk, hırsızlık yapan belediye başkanları için ne zaman uygulanacak merakla bekliyoruz. Para hareketleri ve usülsüz imar uygulamaları takip edildiğinde bütün suç şebekelerine kolaylıkla ulaşılır."

Kaynak: Birgun.net