Liseli eylemleri yurdun dört bir yanında çığ gibi büyürken bu protestoların bir yenisi Güner Akın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen eylemde diğer liselerle birlik ve dayanışma çağrısı yapılırken Facebook üzerinden şu bildiri yayımlandı:

"Son dönemlerde liselerimizde arkadaşlarımıza uygulanan baskılar sonucu bir takım olaylar gelişmiş bununla birlikte liseli arkadaşlarımız bildirilerle tepkilerini dile getirmişlerdir. Buna bir örnek de sert bir dille biz vermek isteriz!

Güner Akın Lisesi Dayanışması olarak okullarda yaşananan anti-demokratik etkinliklere yeri geldi kendi lisemizde yeri geldi başka liselerde tepkimizi gösterdik ve bu tür aktivitilere alan tanımayacağımızı yüzlerce kez dile getirdik. Bugün çocuk oyuncağı haline getirilen eğitim sistemi siyasi kimselerin ilgi alanı olmamalarıdır. Eğitimi bağlayan unsurlar öğrencilerdir,dolayısıyla öğrencilerin fikirleri birincil olarak benimsenmesi gereken olgulardır.

Okulumuzu çocuk oyuncağı gibi 3 senede 3 kere değiştirenlere ve onun devşirmesi müdürlere sözümüz:

Hasköy Güner Akın Lisesi olan okulumuz sonraları Sağlık Meslek Lisesi olup daha sonra bir takım yöneticilerin çıkarı uğruna İmam Hatip'e evrilmiştir. Ödenen önce bedel, bir o kadar uğraşılar boşuna çıkmış ve adaletsizlik kavramı burdan anlaşılmıştır.

BİZ BURALARA KOLAY KOLAY GELMEDİK

Burdan kendi kendine hikayeler uyduran müdüre ve onu devşiren 500 metre ötede konusma yapip liseleri hedef gösteren kimselere söylüyoruz, Bu okulun geçmişi, direnişlerle ve bedel ödemelerle doludur. 1 senedir suskunluğumuz sizin bizi bastirmanizdan değil bizim bir takım kararlar almamizdandir. Sesinizi kesmediğiniz takdirde bizim gerekeni yapacağımızdan emİn olabilirsiniz.

Buralardayiz, öncelerİde yaptığımız gibi diğer liseli arkadaşlarimizla dayanişmaya devam edeceğiz, Bİrlİkte mücadele yürüteceğiz. Sİze de uyarimiz olsun yol yakinken adalet ve öğrencilerden taraf olun. Aksİ takdirde karşınızda eylemleri küçümsenmeyecek bİr kitle var. Milli Eğitim Müdürlükleri'ni zaptettiğimiz, okul bahçelerİnİ işgal ettiğimiz günlerİ unutmayiniz!

Gitmedik. Burdayız!"

Kaynak: Birgun.net