İstanbul Kadıköy ve Sultangazi’de Birleşik Haziran Hareketi’nin (HAZİRAN) ‘laikliği kazanacağız’ başlıklı bildirisini dağıtan 20 kişi dün polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Özgürlük ve Dayanışma Partisi İstanbul İl Başkanı Avukat Deniz Demirdöğen ve HTKP Genel Başkanı Erkan Baş da yer aldı.

AKP'yi 'rahatsız' eden 'Laikliği kazanacağız!' bildirisinin tam hali

Laikliği kazanacağız bildirisi dağıttıkları sırada saldırıya maruz kaldıklarını anlatan HAZİRAN Kadıköy Yürütmesi’nden Ozan Laçin, laiklik mücadelelerinin süreceğinin altını çizdi ve ‘Karanlığa teslim olmayacağız’ dedi.

Laçin şunları söyledi: Laikliği kazanacağız bildirileri dağıtmak istediğimiz sırada bizlere yönelik bir saldırı oldu. Saldırının neden olduğunu gayet iyi biliyoruz. Halkımızın gerici İslamcı çetelere karşı laiklik mücadelesine davet ettiğimiz için bize yönelik bir saldırı gerçekleştirdiler. Demokrasi lafını her fırsatta dilinden düşürmeyen iktidar memleketi karanlık bir OHAL rejimine dönüştürmek istiyor. Biz ise bu karanlığa karşı eşitlik ve özgürlük talep ediyoruz.

GOP’ta serbestler

Gaziosmanpaşa’da gözaltına alınan Haziran üyeleri akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Rıhtım’a çağrı

HAZİRAN üyeleri bugün saat 17.00’da Kadıköy Rıhtım’da toplanarak gözaltıları protesto edecek.

Demirtaş’tan açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlerle saldırıyı kınadı: “Erkan Baş ve diğer Haziran üyelerine yapılanlar aleni işkencedir ve elbette insanlık onuru işkenceyi yenecek.”

Siyasilerden tepki

HAZİRAN üyelerinin gözaltına alınmasına siyasi isimler sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi:. İşte o açıklamalar:

» CHP Milletvekili Mahmut Tanal: Laiklik bildirisi dağıttığı için gözaltına alınan Haziran Hareketi üyeleri yalnız değildir.

» CHP Milletvekili Yıldız Tur Biçer: Kendilerinde günah işleme özgürlüğü bulan istismarcı vampirler için laiklik güneş ışığıdır. #LaikliğiKazanacağız

» EHP Genel Başkanı Sibel Uzun: Devrimciler yılmadı yılmayacaklar! #LaikliğiKazanacağız HTKP Genel Başkanı Erkan Baş ve Haziran Hareketi üyeleri derhal serbest bırakılsın!

Kaynak: Birgun.net