Fethullah Gülen’in “spor yıldızlarını” nasıl çektiği ABD’nin yüksek tirajlı gazetelerinden Wall Street Journal’da geniş bir habere konu oldu.

ABD’nin yüksek tirajlı gazetelerinden Wall Street Journal "FETÖ'nün eski futbol imamı” olarak nitelenen Said Alpsoy’un söylediklerine dayanılan haberde ünlü sporcuların da yüz binlerce dolar bağışladıklarına dikkat çekildi.

WSJ, Gülencilerin ünlü sporcular arasında devşirme yöntemlerini, “Aranan Türk din adamı ülkenin sport yıldızlarını elde etmeye çalıştı” başlıklı haberinde anlattı.

Gazete “Dört yıla yakın bir süre Said Alpsoy, Türkiye’nin onlarca büyük futbol yıldızı, Fethullah Gülen’in destekcileri hareketine katmıştı” diyerek girdi.

“SPORCULAR, GÜLEN GRUBUNA YÜZBİNLERCE DOLAR BAĞIŞLADILAR”

“Alpsoy, Türkiye’nin en popüler sporunun yoksul ailelerinden gelen yükselen yıldızlarıyla, Gülen’in öğretilerinin kendilerine şöhretin cazibesiyle başedip sağlam durmaları için nasıl yardımcı olabileceği konusunda tavsiyeler vererek saatler geçirdi. Aksoy, bunun karşılığında onların (sporcuların), din adamının grubuna ve destekçilerine yüzbinlerce dolar bağışladıklarını söyledi

WSJ, “Bağışların yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığı yönünde kanıt yok. Anca darbe sonrası Türkiye’deki bir hayli siyasallaşmış atmosferde Cemaat ile önde gelen atletler arasındaki bağlar, Türk spor dünyasını bulandırıyor ve kahramanlarının bazılarının itibarını lekeliyor, futbol yıldızı Hakan Şükür ve Oklahoma City Thunder için oynayan Enes Kanter dahil” diye yazdı.

Alpsoy’un da Gülen hareketinden “İslam dini ibadetinden çok güç ve para ile ilgilenen bir kişi kültü olarak görüp uğradığı hayal kırıklığı nedeniyle 2003 yılında ayrıldığını” anlatan gazeteye göre, “Alpsoy, gruba yardım ederek geçirdiği zaman için Türkiye’ye olan borcunu ödemenin bir yolu olarak konuşmak istediğini söyledi." (ANKA)

Kaynak: Birgun.net