İngiliz Guardian Gazetesi, "Türkiye'ye tatile gitmek güvenli mi?" başlıklı haberinde, son saldırıların ardından Türkiye'ye gitmekten vazgeçenlerin en önemli nedeninin 'ülkenin çok kalabalık olması' değil, güvenlik endişeleri olduğunu yazdı.

Guardian’ın haberinde, Türkiye'deki turizmin son saldırılar nedeniyle olumsuz etkilendiği belirtilerek, "Bir ankete göre, şubat ayında Türkiye’ye gidenlerin sayısı geçen yıl aynı döneme kıyasla yüzde 10'dan fazla düştü. Yaz daha da kötü geçecek gibi görünüyor. Seyahat acentesi Tui yaz tatili için rezervasyonlarda yüzde 40 düşüş olduğunu duyurdu" denildi.

'REZERVASYONLAR YÜZDE 32 DÜŞTÜ'

Pazar araştırma şirketi GfK'ye göre Türkiye'ye yaz tatili rezervasyonlarının yüzde 32 düştüğü kaydedilen haberde, "Gemi turları Türkiye duraklarını iptal etti, tur operatörleri kapasitelerini düşürdü, Mark Warner gibi bazı şirketler ise tamamen ülkeden çekildi" ifadelerine yer verildi.

Haberde ayrıca, Ankara ve İstanbul’daki saldırılar sonrasında İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın da Türkiye'nin güneydoğusuna ve Suriye sınırına yakın bölgelerine seyahat uyarısı yaptığı hatırlatıldı.

Risk Advisory Group Başkanı Henry Wilkinson, Türkiye’ye seyahat konusunda “İnsanlara uzak durmalarını tavsiye etmem ancak tehdit gerçeğinin farkında olmalılar” dedi. (BBC Türkçe)

Kaynak: Birgun.net