Galatasaray Üniversitesi'nin yanan saray binasının (Ortaköy Kampüsü'nün) restorasyon çalışması resmen başladı.

Yangının hemen ardından Rektörlük tüm sorumluluğu üzerinden atmış, restorasyon işlerinin yapılmasını Galatasaray Eğitim Vakfı’na devretmişti.

Aradan geçen 3 yıl, kapalı kapılar ardında pazarlıklarını sürdüren Vakıf Başkanı İnan Kıraç ve projenin fikir babası sayılan Sinan Genim’e karşı, "üniversitemizi geri istiyoruz" diyen öğrenciler ve akademisyenlerin mücadelesine sahne oldu.

ERDOĞAN'IN İMAM HATİPTEN ARKADAŞI RESTORASYON LESİNİ ALDI

SoL'un haberine göre, 3 yılın sonunda üniversite binasının restorasyonu Gürsoy Grup Restorasyon San. Tic. A.Ş’ye teslim edildi. Gürsoy Grup’un başında, AKP’yle birlikte zenginleşen sermayedarlardan biri olan, Tayyip Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı Hasan Gürsoy bulunuyor. Gürsoy, Mimar Sinan’ın eseri Süleymaniye Camii'nin ses akustiğini bozan, İstiklal Caddesi’ni yapımı daha bitmeden kırılan granitlerle “yenileyen”, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu sırasında ortaya çıkan ses kayıtlarında Sepetçiler Kasrı’nı almak için pazarlık yapan kişi olarak biliniyor.

Üniversite yönetimi restorasyonun yapımına başlandığını duyurmaya gerek bile duymazken, haber Galatasaray Eğitim Vakfı’nın sitesinden şu şekilde duyuruldu:

TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul III Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 14.1.2016 tarihli toplantısında gündeme alınıp, düzeltmelerle uygun olduğuna karar verilen restorasyon projesine esas olan yapı ruhsatı 5.2.2016 tarihinde Beşiktaş Belediyesi’nden alınmıştır.

Yapı ruhsatının alınmasının ardından proje müellifi Elektrik, Statik ve Mekanik projelerini tamamlayarak Galatasaray Üniversitesine teslim etmiştir.

Restorasyonun 1. Etabı için 25.05.2016 tarihinde Gürsoy Grup Restorasyon San. Tic. A. Ş. ile sözleşme imzalanmıştır.

30.05.2016 tarihinde, İşveren olarak Galatasaray Eğitim Vakfı, Tahsis Sahibi Kurum olarak Galatasaray Üniversitesi ve Yüklenici olarak Gürsoy Grup Restorasyon San. Tic. A. Ş. arasında Yer Teslim Tutanağı imzalanmış ve SGK, İş Yeri Açılış işlemlerini tamamlayan Gürsoy Grup Restorasyon San. Tic. A. Ş. , 31.05.2016 tarih itibari ile 8 ay sürecek 1. Etap restorasyon çalışmalarına başlamıştır.

Kaynak: Birgun.net