DİSK Tümka-İş Sendikası’na üye 55 işçi, toplusözleşme hakları için fabrikanın önünde 94 gündür grevlerini sürdürüyor. Gebze Kaymakamlığı, işçilerin, yarın fabrika önünde yapılacak dayanışma etkinliği için izin talebine olumsuz yanıt verdi.

Kaymakamlığın sendikaya verdiği yanıtta, özetle şu ifadeler yer aldı: “Son zamanlarda ülkemiz genelinde terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar nedeniyle terör örgütleri ve marjinal gruplarca toplumsal şiddet hareketlerine yönelik sansasyonel ve provakatif saldırılar ile kargaşa ortamı çıkarılmaya çalışılabileceği, bu nedenle terör örgütlerinin hedefi olabilecek kişiler ile diğer vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye düşürebileceğinden güvenlik tedbirlerinin daha etkin uygulanabilmesi amacıyla greve destek etkinliğiniz uygun görülmemiştir.”

Sendika, Kaymakamlığın izin vermemesi üzerine etkinliğin iptal edildiğini duyurdu.

İŞÇİLER İFADE VERDİ

Hakları için mücadele eden işçilerin karşılaştığı engellemeler bununla da sınırlı kalmadı. Direnişi kırmak için her yolu deneyen patron, işçilerin vardiya girişlerinde her gün slogan atması, servisleri durdurarak greve destek çağrısı yapması vb eylemlilikleri gerekçe göstererek şikâyetçi oldu.

Jandarma tarafından salı ve çarşamba günleri gruplar halinde ifadeye çağrılan işçiler, sendikalı ve toplusözleşmeli çalışmanın anayasal hakları olduğuna dikkat çekti. İşçiler, yasaların onlara tanıdığı bu hak çerçevesinde haklarını aradıklarını, asıl yasaları çiğneyerek suç işleyenin kendileri değil, SCA Yıldız-Ülker patronu olduğunu belirtti.

Grevdeki işçilerden Emrah Ersoy, gazetemize yaptığı açıklamada, tüm baskı ve engellemelere karşın grevi sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi. Ersoy, "Haklı olduğumuzu biliyoruz. Biz suç işlemiyoruz, toplusözleşmeli çalışmak bizim hakkımız, biz bu hakkımız için mücadele ediyoruz. Kazanacağımıza inanıyoruz" dedi.


Kaynak: Birgun.net