Haber Merkezi

Öğretmen Bahadır Grammeşin davasının görülen ikinci duruşması sonunda bir kişi daha ‘Kasten öldürmeye yataklık etmek’ suçundan tutuklandı İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 tarihine, kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısıyla hayatını kaybeden Öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın ikinci duruşması bugün Kartal Anadolu Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava 27 Nisan'a ertelendi.

Dava başlamadan önce Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Haziran Hareketi üyesi Bahadır Grammeşin için adliye önünde açıklama yapan arkadaşları, katillerin peşini bırakmayacaklarını söylediler. Mahkeme kimlik tespiti ardından, sanıkların ve tanıkların ifadelerinin alınmasıyla başladı.

Görüntüler net
İfadelerin ardından olay gününe ait görüntüler izlendi ve görüntülerde birden fazla kişinin Bahadır'a vurduğu, çete lideri Erkan Çınar'ın Bahadır yerdeyken bıçağını ayarlayıp özellikle kasık arasına sapladığı görüldü. Olaydan yaralı kurtulan ve günlerce yoğun bakımda kalarak yaşam mücadelesi veren Çağrı Konca'nın bıçaklanma anı videosu da izlendi. Erkan Çınar görüntülerde açıkça görünmesine rağmen 'ben değilim' dedi.

Karar: Bir tutuklu daha
Mahkeme sonucunda Tutuklu Erkan Çınar, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç’ın tutukluluklarının devamına, Cemal Diri’nin de ‘Kasten öldürmeye yardım etmek’ suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Kaynak: Birgun.net