Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Eğer uzun süre Afganistan işgali olmasaydı bu işgalin gölgesinde ne Taliban ne Kaide olacaktı. Irak işgali olmasaydı ne DAEŞ ne diğerleri olacaktı." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kuzey Lübnan ve Trablus Müftüsü Malik Şaar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görmez, "İslam dünyası" olarak adlandırdığı coğrafyada yaşanan gelişmelerden Müslümanların dersler çıkarması gerektiğini söyleyerek, "Bugün İslam dünyasında sözün tükendiği noktada bulunuyoruz. Bütün din adamlarına ve dini müesseselere çok daha büyük görevler düşüyor. Yaşadığımız bütün acıların harici sebeplerini biliyoruz fakat dahili sebepler var oldukça harici sebepler İslam dünyasını karıştırmaya devam edecektir" diye konuştu.

Yaşanan sorunların harici sebeplerinin yanında dahili sebepleri de olduğunu söyleyen Görmez, "Dahili sebeplerin başında, bilhassa şiddet ve terörü besleyen cinayet şebekelerinin kendi konumları için İslam'dan meşruiyet bulmaya çalışmaları gelir. Burada İslam dünyasında yaşanan fetva kargaşasının etkisini de unutmamak gerekir. Bu tür eylemlere meşruiyet kazandıran fetvaların İslam'da hiçbir geçerliliği yoktur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net