Antep'te görme engellilerin cadde ve sokaklarda daha rahat yürüyebilmesi amacıyla yapılan sarı şeritlerin üzerine otobüs durakları yerleştirildi.

Sol'da yer alan habere göre; Seyrantepe Mahallesi üzerinde bulunan sarı şeritler üzerine yerleştirilen duraklar halk tarafından tepki görünce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Facebook hesabı üzerinden; "Sizlerden gelen eleştiriler, fikir ve öneriler bizleri hatalarımızdan döndürüyor daha iyi hizmet adına çalışma azmimizi arttırıyor. Seyrantepe'de görme engelliler için yapılan kaldırım çalışması otobüs durağına denk geldiği için vatandaşlarımız zorluk çekmekteymiş. Sizlerden gelen istekler üzerine otobüs durağımızı kaldırıma uygun olarak yeniden konumlandırdığımızı bilgilerinize sunarız" mesajını paylaştı.

Ancak asıl şaşırtıcı olan şey daha sonra ortaya çıktı.

Yurttaşlara önerileri için teşekkür eden ve "hatamızdan döndük" diyen belediyenin hatasını telafi etme şekli, durağı değil, sarı şeritleri kaldırmak oldu.

Bilgilendirmede durağın ''uygun'' olarak konumlandırıldığı yazılsa da, aslında belediyenin durağı değil sarı şeritleri kaldırıp gri kilit taşlar döşediği ortaya çıktı.

Kaynak: Birgun.net