ZEYNEP KURAY

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve biri canlı bomba olmak üzere 5 kişinin öldüğü, 37 kişinin yaralandığı saldırısının tanığı Perisa Oji gördüklerini Birgün’e anlattı. Hemşirelik yapan İran’lı Oji, yaralılara ilk müdahalede bulunanlardan biri. Galatasaray Meydanı’na doğru yürürken büyük bir patlama ses duyduğunu anlatan Oji, yaralılara yardım etmek için hemen olay yerine koştuğu, biri ölü çok sayıda yaralı kişiyle karşılaştığını söyledi. Olayın şokunu üzerinden atamayan Oji, “Ben hayatımda hiç böyle bir vahşete tanık olmadım, korkunçtu. Çok korktum” dedi.

Bombalı saldırıya tanık olan İran’lı Perisa Oji sabah saatlerinde alışveriş yapmak için Taksim İstiklal Caddesi’nin kaldığı otelden çıktığını ve şans eseri kurtulduğunu söyledi. Oji, yaşananları şöyle anlattı, “ Otelden çıkmıştım ve Galatasaray Meydanı’na doğru yürürken birden şiddetli bir patlama sesi geldi. Hemen bomba olduğunu anladım. Yaralılara yardım etmek için olay yerine koştum. Yerde erkek kadın çok sayıda yarılı vardı. Bir erkek hayatını kaybetmişti, belden aşağı paramparçaydı. Bir diğer erkeğin ise göğsüne şarapnel saplanmıştı. Önce polisler koşarak olay yerine geldi, sonra ambulanslar. Korkunç bir manzara vardı. Her yerde kan vardı. Çok korktum.”

Olayın şoku altında olan Oji, şüpheli bir kişiyi görüp görmediğine ilişkin soruya “ Hayır görmedim” dedi. Patlama sonrası İran’a dönüp dönmeyeceğine dönük soruya ise, “Şu anlık karar vermiş değilim. Böyle bir olaya hayatımda tanıklık etmemiştim. Hala şoktayım” cevabını verdi.

Kaynak: Birgun.net