Uşak’ta Cumhuriyet Savcısı Bahadır Sakaoğlu tarafından ‘Erdoğan’a hakaret’ suçlamasıyla hazırlanan iddianamede, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi ve Uşak Üniversitesi öğrencisine olan Onur Soylu’ya hakkında “8 Aralık 2015 günü Sayın Cumhurbaşkanının montaj olması muhtemel yüz ifadelerine dair fotoğraflarını Yüzüklerin Efendisi filminin kötü karakteri “Gollum” fotoğrafları ile eşleştirerek paylaşıp yorumunda “O bizim Cumhurbaşkanımız hakaret edemezsiniz” şeklinde ve “5 Şubat 2016’da Cumhurbaşkanının Ekvador çalışma ziyaretine dair paylaştığı fotoğraf üzerindeki yorumunda “Gittiği ülkeyi karıştırıyor katil” şeklindeki görsel ve yorumlarda bulunarak görev yapan Erdoğan’a hakaret suçu işlediği tespit edilmiştir” denilerek ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten dava açıldı.

İleri'nin haberine göre, paylaşımın ‘eleştiri’ ya da herhangi bir düşünce açıklaması niteliğinde olmadığı savunularak 'Erdoğan’a hakaret’ suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması, 28 Haziran saat 09.30’da Uşak 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

'GOLLUM KÖTÜ KARAKTER Mİ?'

Erdoğan ile 'Gollum' karakterinin fotoğraflarını yan yana konduğu fotoğrafları sosyal medyada paylaşanlara daha önce de 'kamu görevlisine hakaret'ten dava açılmıştı. Erdoğan'ın farklı ruh hallerindeki fotoğraflarını Yüzüklerin Efendisi karakterlerinden Gollum'a benzeten caps'i paylaştığı için yargılanan Aydınlı doktor Bilgin Çiftçi'nin davasında, mahkeme, Gollum'un kötü karakter olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişi atanmasına karar vermişti.

Kaynak: Birgun.net