Goldman Sachs, Türkiye için geçtiğimiz yılın sonuna doğru yayınladığı görünüm raporundan bu yana ortaya çıkan 3 önemli faktör nedeniyle Türkiye için enflasyon, faiz ve büyüme tahminlerini değiştirdi.

Türkiye için tahminlerini değiştirmesine neden olan üç faktörü Fed’in 2016-2017 döneminde yapacağı faiz artırımı sayısına ilişkin tahminin 8’den 5’inmesi, TCMB yönetiminde değişimin öngörülenden daha sorunsuz gerçeklemesi ve Türkiye’de enflasyonun ciddi şekilde aşağı yönlü seyretmesi olarak sıraladı.

Goldman Sachs raporunda, “Bu sürprizler dikkate alındığında, enflasyon ve faizler için tahminlerinimiz aşağı ve büyüme için hafif şekilde yukarı yönlü revize ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Goldman Sachs, enflasyonun yılın ikinci yarısında yüzde 3-7 koridoruna gerileyeceğini tahmin ederken, GSYH büyüme oranının yüzde 3 olacağını ve yurt içi talebin yüzde 4,5 büyüyeceğini öngördü. Faizlerin düşmesine rağmen Türk Lirası’nın ilk tahmin edilenden daha güçlü olacağını tahmin eden Goldman Sachs, gelecek 3, 6 ve 12 ay için ABD Doları/Türk Lirası tahminlerinin 2,95, 30,5 ve3,25 olarak ortaya koydu.

Kaynak: Birgun.net