Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in gözünü Ankara halkının cebindeki paraya diktiğini ifade eden Keskin, aralık ayında su bedellerinin artırılmasıyla başlayan zam yağmurunun, Halk Ekmek ve ulaşıma yapılan zamla devam ettiğini bu zamların asgari ücretliler, emekliler, çalışanlar için yapılan ve göz boyamadan ibaret olduğunu söylediği iyileştirmeleri anlamsız hale getirdiğini vurguladı.

“Çünkü, yapılan zammın katbekat fazlası bu zamlarla geri alındı. Yani bir verip üç alındı.” diyen Keskin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in zamlarla ilgili ‘Şark kurnazlığı’ yaptığını savundu. Keskin, görüşlerini şöyle dile getirdi: “Gözünü Ankara halkının cebindeki paraya diken, hangi ince yolu bulurum da yandaşlarıma rant aktarabilirim mantığı ile hareket eden Gökçek, bu tarifede de bir cambazlık yaptı. Öğrencilerin kullandığı indirimli karttan şimdiye dek alınmayan aktarma ücreti, yeni zamlarla birlikte aktarma başına 20 kuruş olarak yürürlüğe girdi. Gökçek, ulaşım zammı için yatırım ve işletme maliyetlerindeki artışları gerekçe gösteriyor. Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında bulunan, yıllardır sürüncemede bıraktığı metro inşaatlarını Ulaştırma Bakanlığı’na devreden ve ancak Ulaştırma Bakanlığı imkanlarıyla sefere sokan Melih Gökçek, hangi yatırım maliyetlerinden söz etmektedir. Gece saat 23.30’dan sonra çoğu semtte ise saat 22.00’den sonra çalışmayan otobüs hatları, azaltılan sefer sayıları, yağmur yağdığında damlayan metro istasyonları bize nasıl bir yatırım yapıldığını gösteriyor.”

"OLMAYAN KARI KÜREMEYE ÇALIŞAN BELEDİYE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ..."

AKP'lilere seslenen CHP İl Başkanı Adnan Keskin, “Bir verip üç alarak halkın cebindeki parayı vakumlayan, iki ileri bir geri taktiği ile zamları görünmez kılıyorlar. Yolsuzlukta elinize kimse su dökemez. Yağmalamada kimse sizinle yarışamaz. Yalan söylemede, rakipsizsiniz. Minareyi çalıp kılıfına uydurma konusunda pek maharetlisiniz. Ancak bilmelisiniz ki bu zam zulmüne kılıf bulamazsınız. Ankara halkı sizin siyasi cambazlıklarınızın farkındadır. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde, yapılan insafsız zamları protesto eyleminde yeni alınmış kürekleriyle olmayan karı küremeye çalışan belediye güvenlik görevlilerinin düştükleri durumu ve Melih Gökçek’in halktan ne kadar korktuğunu bir kez daha gördük.”

Kaynak: Birgun.net