Yaptığı anket sonucunun 'kadınlara özel vagon' olsun yönünde olduğunu bildiren Melih Gökçek, "Kadınlara özel vagon uygulaması için yaptığımız anket, solcuları telaşa soktu. Açıklama yapmam zaruret oldu'' diyerek açıklamada bulundu:

"Japonya'da metrolarda kadınların kendilerine mahsus vagonda seyahat etmesi için bir düzenleme yapılmış. Özellikle tek başına seyahat eden kadınlar için güvenli bir ortam. Ben de Japonya'daki bu uygulamanın videosunu attım. Arkasından 'deneyelim mi' diye bir anket yaptım. Bilirsiniz Twitter'da solcular sağcılara göre çok yoğundur, buna rağmen deneyelim diyenler yüzde 52 çıktı. Katılım da Twitter tarihine geçecek kadar yüksek oldu."

Uygulamayı yaparız ya da yapmayız o ayrı da

Anket sonucunun bazı çevrelerde rahatsızlık oluşturduğunu belirten Melih Gökçek "Aman yarabbi solu bir telaş aldı ki sormayın. Karı koca giderken nasıl olacakmış? Yetişkin çocuk, ablası veya annesi ile giderken ne olacakmış? Bu ayrımcılık değil de ne imiş? Miş. Miş Miş...'' diyerek şunları söyledi:

"-Ya uygulamayı yaparız ya da yapmayız o ayrı da. Herkes kadınlar vagonuna binmek zorunda değil ki. Kocası yanında ise zaten güvendedir. Birlikte normal vagona binerler, olur biter. Kadın, kadınlar vagonuna binmek istemiyorsa, gider erkeklerle oturur. Kadının kendi tercihinden kime ne. Bir istikamete giden sadece bir vagon (son vagon) bu tarzda düzenlenir, kargaşa da çıkmaz. Biz istasyonlarda kolay uygulama için her şeyi düzenleriz. Yok efendim müsaade etmezlermiş. Geçin efendim. Biz karar alalım da müsaade etmeyeni görelim. Ankara dağ başı mı? Türkiye hukuk devleti. Yasalara göre Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi karar aldı mı olay biter. Çok meraklılar boşuna kafalarını yormasınlar istedim."

Kaynak: Birgun.net