15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde Giresun'da düşen helikopterde yaralanan Tuğgeneral Mustafa Doğru gözaltına alındı.

Habertürk'te yer alan habere göre; konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Fethullahçı Terör Örgütü ile ilgili adli olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bu terör örgütü devlete ve millete kast etmiş, eli silahlı bir terör örgütü olduğunu belirten Kaya, "Üst akıllarla yönetilen kendi akıllarını kullanamayan insanların bir üyesi olduğu örgüt, talimatların tamamını okyanus ötesinden alan, milletime ve memleketimize kast etmiş bir terör örgütüdür. Biz hukukçu kimliğimiz ile mücadelemizi sürdüreceğiz, vatandaşın duyarlılığı konusunda minnettarız, inşallah bu akşam da biz milletimizin yanında olacağız, fikir olarak da zaten hiç bir zaman terk etmedik, fakat medeni olarak da bu akşam inşallah kısa bir süre de olsa işlerimizden fırsat bulup Giresunlular'la birlikte olacağız" dedi.

Giresun'da düşen askeri helikopterin görüntüleri ortaya çıktı

Giresun'da 15 Temmuzdan itibaren 48 tutuklama işlemi olduğunu vurgulayan Başsavcı Kaya, "Soruşturma kapsamında adli kontrol yaptığımız şüpheliler vardır, tamamı mevcut delil durumuna göre haklarında tutuklanmalarını gerektirecek yeterli delil olup olmadığına göre bir değerlendirme yapılmaktadır. Maalesef ülke gündeminde tutuklamalar konusunda bir cadı avı başlatıldığını, delilsiz, iddiasız insanların tutuklattırıldığı gibi yine üst akıl tarafından yönlendirilen, vatandaşın etkilemeye yönelik, yargılaya olan güveni etkilemeye yönelik faaliyetler var. Bugün gözaltına alınan haklarında işlem yapılan vatandaşlarımızdan, herhangi bir yargılama önlemine gerek duyulmaksızın, adliyelerimizde ifadeler alındıktan sonra serbest bırakılan, adli kontrole yetinilen insanlar vardır, herkesin şartsız tutuklaması söz konusu değildir. Dolayısı ile bu eleştiriler yersizdir. 15 Temmuz tarihinden itibaren, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan işlem yapılanlardan, 10 hakim ve savcı, 5 askeri personel, 30 polis amiri ve memuru, bunların arasında ilçe emniyet müdür yardımcısı, şube müdürleri de var, ayrıca dün itibari ile 5 öğretmen tutuklanmış olup, toplam 8 kişinin de hakkında yakalama emirleri mevcuttur, yakalamalar için çalışmalar devam ediyor. Operasyonların devamı konusunda kararlıyız, haklarında işlem yapılacak şüpheli sayısı bunlarla sınırlı değildir" dedi.

Son olarak Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, 6 Temmuz tarihinde düşen askeri helikopter soruşturmasını Erzincan Askeri Mahkemesi'nde alınarak Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmanın yürütüleceği belirtilerek kazada eşi ve çocuğunu kaybeden, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun hakkında gözaltı işleminin başlatıldığı ve kontrol altında olduğunu bildirdi.

Kaynak: Birgun.net