Gezi Direnişinin 3. yılında Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla yüzlerce insan Beşiktaş'ta bulunan ve Gezi Direnişi döneminde ilk park forumunun örgütlendiği Abbasağa'da bir araya geldi.

Abbasağa'daki etkinlik "Bir aradayız, buradayız" sloganıyla başladı. Atölyeler düzenlendi.

Gezi'de yaşamını yitirenlerin ailelerinin de katıldığı anma tiyatro sanatçısı Murat Akdağ'ın Gezi Direnişini anlatan tek kişilik oyununu sergilemesiyle başladı.

Yaklaşık bir saatlik oyun gösterimi sonrası Taksim Dayanışması'ndan Ahmet Kaya'nın moderatörlüğünde forum başladı. Forumda ilk sözü alan barış bildirisine imza attığı için tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan akademisyenlerden Muzaffer Kaya, Barış için Akademisyenlerin attıkları imzayla farkında olmadan Gezi'yi çağırdıklarını dile getirerek cezaevinde oldukları sürede kendileri için tutulan özgürlük nöbetlerinde ve davalarının görüldüğü gün dayanışmaya gelenlerin tekrar Gezi ruhunu hissetirdiklerini ifade etti.

Taksim Dayanışması'ndan ve direniş döneminde öne çıkan isimlerden Mimar Mücella Yapıcı da "Artık yirmişer yirmişer, yüzer yüzer vuruluyoruz, artık kentlerimizin parkları yıkılmıyor, kentlerimiz içinde insanlar varken vuruluyor, Sur, Cizre, Nusaybin'de. Artık kentlerimiz tamamen satılıyor, ama mücadeleye de devam edeceğiz" dedi.

Forumda Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin ailelerinin yaptıkları konuşmalarda 3 yıldır adaletin sağlanamadığı ve adalet arayışının sürdürüleceği belirterek çocuklarının davaları için kamuoyu yaratılması çağrısında bulunuldu.

Kaynak: Birgun.net