ÖMER ŞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Cesur olacağız. Taksim Gezi Parkı’na o tarihi eseri inşa edeceğiz” diyerek Gezi Parkı’na Topçu Kışlası ısrarını sürdürmesine bir tepki de Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nden geldi.

Dernek, yayınladığı basın açıklamasında, “Haziran 2013’te parkının imha edilmesine canı pahasına itiraz ederek, iradesini net şekilde ortaya koyan halkın sesini duymalarını talep ediyor, halkın, hukukun, barışın ve doğanın tarafına yönelmelerini ümit ediyoruz. Her daim Gezi’deyiz. Bekliyoruz” dedi.

“Taksim Gezi Parkı üzerine inşa edilmesi düşünülen Topçu Kışlası’na karşı yapmış olduğumuz başvurunun Danıştay tarafından reddedildiği konuyu takip edenlerin malumudur” denilen basın açıklamasında, Danıştay’ın bu kararına karşı dernek üyelerinin geçen mayıs ayında karar düzeltme talebinde bulundukları ifade edildi.

Açık davet
Basın açıklaması şu ifadelerle devam etti: Kışla Projesi’ne karşı yine dernek tarafından açılan davada aleyhe karar veren İstanbul 6. İdare Mahkemesi hâkimlerini, “Topçu Kışlası’nı yapacağız. Kurul reddetmiş. Biz de reddi reddedeceğiz” şeklinde ifadelerle projenin arkasında olduğunu beyan eden politikacılar ile Koruma Kurulu’nun Kışla’ya ret kararını reddeden Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu üyelerini, Gezi Parkı’nda aileleriyle birlikte bir gün geçirmeye davet ediyoruz. Günün sonunda, Haziran 2013’te parkının imha edilmesine canı pahasına itiraz ederek iradesini net olarak ortaya koyan halkın sesini duymalarını ve halkın, hukukun, adaletin, barışın ve doğanın tarafına yönelmelerini ümit ediyoruz”. Dernek, Gezi Parkı’na her zaman sahip çıkacaklarını “Her daim Gezi’deyiz. Bekliyoruz” sözleriyle ifade etti.

Kaynak: Birgun.net