Gerici Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, Müge Anlı'nın, programına telefonla bağlanan insan kaçakçısını seyircilere alkışlatmasını meşru buldu. Dede "Çok da yanlış görünmedi gözüme" dedi.

T24'ün haberine göre, Ersoy Dede'nin "Sezaryen lobisi" başlığıyla bugün (5 Haziran 2016) yayımlanan yazısının Müge Anlı'yla ilgili kısmı şöyle:

"Müge Anlı’nın yerinde ben olsaydım!

İletişim tarihine geçecek türde bir olay yaşandı önceki gün..

Seri katilin izini süren Müge Anlı’nın canlı yayınına telefonla insan kaçakçıları bağlandı..

Katilin kaçmasına izin vermeyeceklerini taahhüt eden insan kaçakçısı ile Müge Anlı arasında geçen konuşma her açıdan tartışmalıydı..

Katili kaçırmayacaklarını söylemesi üzerine Müge Anlı’nın “harikasınız” demesi, salonda bulunan seyircilerin alkışlaması.. “Sizden rica ediyorum, mültecilere can yeleği takmayı unutmayın” ikazı...

İtiraf edeyim, ilk izlediğimde çok kızmıştım..

Akdeniz’de Ege’de her gün yeni bir facianın yaşandığı bir ortamda insan kaçakçılarının meşru gösterilmesi gibi bir televizyon yayınını sıkıntılı bulduğu ifade etmeliyim..

Ancak bir şeyin de altını çizmem lazım..

Acaba “ben olsaydım şunu da sorardım” gibi bir meslekî kıskançlıkla mı eleştiriyoruz Müge Anlı’yı?.. Misal ben olsam, bağlamaz mıydım yayına? İki soru da ben sormak istemez miydim?

Tamam alkışlanması biraz acayip olmuş..

Ama hem seri katilin izi ile ilgili hem de mülteci göçü ile ilgili insan kaçakçısı mülakatı, çok da yanlış görünmedi gözüme."

Kaynak: Birgun.net