İstanbul Bağdat Caddesi'nde geçen hafta yaşanan tecavüze ilişkin yazı yazan yandaş Vahdet gazetesinin gerici yazarı Mehmet Şevki Eygi, kadın düşmanlığında sınır tanımayarak, "Tecavüze uğrayan kadının suçu yok mu?" diye sordu.


Gerici Vahdet gazetesinde yazarlık yapan Mehmet Şevki Eygi, "Hiçbir Kadının Fâhişe Kıyafetiyle Gezmeye Hakkı Yoktur" başlıklı dünkü yazısında, ''Bazı kadınların ve kızların, bazı erkekleri delirtecek, çıldırtacak, kudurtacak tarzda seksî ve şehevî kıyafetlerle dolaşmalarının tecavüz vak’alarını çoğalttığı inkar edilemez bir gerçektir. Bundan birkaç sene önce bir liseli kız, dekolte bir kıyafetle yabancı bir erkeğin evine gitmiş, orada feci şekilde öldürülmüş, cesedi parçalara ayrılmış ve çöpe atılmıştı. Bu cinayette, dolaylı şekilde de olsa kızın ana babasının, bizzat kendisinin suçu yok mudur?'' ifadelerini kullandı.

SUÇ DUYURUSU
Yandaş gazete Vahdet'in gerici yazarı Mehmet Şevket Eygi'nin tecavüzü meşrulaştıran ve kadını aşağılayan yazısı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Feyza Altun, Bağdat Caddesi'ndeki tecavüz olayı üzerinden kadınları suçlayan Eygi'nin yazısını savcılığa şikayet etti. Altun, gerici yazar Eygi'nin 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama','suç işlemeye teşvik etmek' ve basın yoluyla hakaret suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Kaynak: Birgun.net