Gerici Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, sporcu kadınların güreş yaparken giydikleri kıyafetleri eleştirerek, “Bugün Müslüman Türk kadınına mayo giydirip milyonların önünde adına ‘güreş’ deyip, podyuma çıkarır gibi ‘ay-yıldızlı’ forma ile mücadele ettirmek, Olimpiyat Oyunlarına (dünya arenasına) güreşçi diye yarı çıplak kıyafet ile çıkarmak, sorarım sizlere hangi akla-mantığa hizmettir?” diye sordu.

Gülümseyen’in Yeni Akit’te, “Bayanı soyundurup güreştiren zihniyet (1)” başlığıyla bugün (13.05.2016) yayımlanan yazısının bir kısmı şöyle:

Evet, bayanlara mayo giydirip, mindere çıkarıp güreştirmekte de ne var ki demeyelim. ‘Cumhuriyetçilere’ göre hiçbir sakıncası yok. Nasıl olsa aynı mantık. Geçmişte ‘güzel bacak yarışması’ düzenlenmedi mi? Tarihçi, değerli Ahmet Anapalı kardeşimizin yazılarından bilgi sahibi olduğumuzda, sorunun karşılığı tartışmasız, ‘evet’ olarak karşılık buluyor. O yarışma düzenlendi. Ayrıntısı, hepimizin bilmesi gerektiği kadar derslerle dolu, kısaca ibretlik!..

Öyle ise bugün Müslüman Türk kadınına mayo giydirip milyonların önünde adına ‘güreş’ deyip, podyuma çıkarır gibi ‘ay-yıldızlı’ forma ile mücadele ettirmek, Olimpiyat Oyunlarına (dünya arenasına) güreşçi diye yarı çıplak kıyafet ile çıkarmak, sorarım sizlere hangi akla-mantığa hizmettir?

Kaynak: Birgun.net