AKP'ye yakınlığı ile bilinen gerici Yeni Akit gazetesi, bugünkü manşetinde teknik direktör Ersun Yanal'ı hedef tahtasına koydu.

Yanal'ı takımında getirdiği sakal yasağı üzerinden değerlendirerek "28 Şubat'çı" ilan eden gazete Yanal'ın bu tavrını da "sakal düşmanlığı" olarak ifade etti. Muhammet Binici'nin haberinde yer alan bir başka ifadeyse, Yanal'ın Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemde Portekizli orta saha oyuncusu Raul Meireles'in sakalına ve dövmelerine olan atıf oldu. Haberde, "Fenerbahçe’de görev yaptığı dönemde bakımsız sakallarıyla ve vücudunun tamamını kaplayan dövmeleriyle bilinen Raul Meireles’e ses çıkaramayan Ersun Yanal’ın Trabzonspor’da göreve başlar başlamaz sakal düşmanlığına soyunması tepkiyle karşılandı" ifadeleri yer aldı.

Birçok futbol yorumcusundan da konuya dair görüş alan gazete ise haberle beraber sunduğu karikatürde kadın düşmanlığı ve nefretini bir kez daha gözler önüne serdi. Bir elinde içki şişesi ve sütyen tutan Ersun Yanal'ın diğer bir elinde de postal dövizi görülüyor.

Kaynak: Birgun.net