BirGün / ANKARA

Parasız eğitim isteme​yi​, Grup Yorum konserine bilet satma​yı​, panele gitme​yi​,​ ​1 Mayıs’a katılma​yı​, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamasına katılma​yı ​"​terör suçu​" ​​​​say​arak ​Malatya'da​ 6​ öğrenciyi​ tutuklayan dönemin özel yetkili savcısı, cezayı veren mahkeme başkanı, kararı onayan Yargıtay üyeleri ​"Fethullahçı Terör Örgütü​" üyesi oldukları gerekçesi ile tutuklandı fakat mağdur ettikleri hala cezevinde. OHAL kapsamında çıkarılan son KHK ile ilk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edil​meye başlansa da, Malatya'da tutuklanan 6 öğrenci "terör suçu" kapsamında tutuklandığı için "af"tan da yararlanmaları engellendi.

2011 yılında tutuklanan öğrencilerden Erkin Kocaman'ın annesi Sevim Kocaman, Erdoğan'ın talimatıyla 3. Yargı Paketi'ne eklenen bir cümle ile Ankara Bahçelievler’de 1978 yılında TİP üyesi 7 kişiyi öldürmekten hüküm giyen Haluk Kırcı​!nın​tahliye edildiğini anımsatarak, "KHK'ya eklenecek bir cümle ile​ ​Cemaat mağduru olan ​çocuğum, çocuklarımız​ da tahliye edilmelidir. ​KHK​ ile Gülen Cemaati'nin mağdur ettiği çocu​klarımız bırakılır derken, katili, hırsızı kapsayan hüküm çocuğumu kapsamadı. Ülkeyi sevmek suç değildir. Yargı yenilenmeli​ ve ​çocu​klarımız serbest bırakılmalıdı​r. Benim çocuğum katil değil, hırsız değil... Katilleri ve hırsızları aklamak yerine ülkesini seven çocuklarımıza sahip çıkmalıyız" dedi.

Oğlunun cezaevinde 6'ıncı yılına girdiğini belirten Kocaman, "​Çocuklarımızı gözaltına alan polisler, ​soruşturmayı ​yürüten ​savcılar Ömer Tetik, Şeref Gürkan, yargılamayı ​yapan ​hâkim Hayrettin Kıs​a, ​ kararı onayan ​Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul ve üyeleri, ​disiplin cezası veren ​Kırıkkale İnfaz Hâkimi​ şimdi hepsi içeride tutuklandı. Mağdur ettikleri çocuklarımız da hala cezaevinde. ​2013 yılında Anayasa Mahkemesi'ne yaptığımız bireysel başvurudan da hiç bir haber yok. ​Çocuklarımızı tahliye ederek yeniden yargılamalarını istiyorum" dedi.

Kaynak: Birgun.net