Dostlar Tiyatrosu’nun OHAL nedeniyle gösterimleri iptal edilen 'Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht' oyununa getirilen yasak kalktı.

Türkiye tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal’ın İstanbul Kadıköy Lisesi’nde sahnelediği Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht adlı oyunun gösterimleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle yasaklanmıştı.
Yasağın ardından imza kampanyaları ve sosyal medya tepkileri konuyu gündemde tuttu. Pek çok sanatçı yasağın kaldırılmasına ilişkin paylaşımlarda bulundu. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, dün TBMM'de yaptığı konuşmada Genco Erkal'a OHAL yasağına değindi.
Yasak son dün akşam itibariyle kaldırıldı.

Genco Erkal da konuyla ilgili resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Erkal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Bu muhteşem haberi herkes duysun: Dostlar Tiyatrosu Kadıköy Lisesi bahçesindeki oyunlarına devam ediyor! Katkıda bulunan herkese teşekkürler. En büyük destek sizden, sevgili izleyicilerimiz. Sıcak mesajlarınız, iyi dilekleriniz olmasa kabus gibi son 5 günü zor geçirirdik. Sağ olun.”

Bu muhteşem haberi herkes duysun: Dostlar Tiyatrosu Kadıköy Lisesi bahçesindeki oyunlarına devam ediyor! Katkıda bulunan herkese teşekkürler

— GENCO ERKAL (@DOSTLARTIYATRO) 10 Ağustos 2016Kaynak: Birgun.net