Birleşik bir gençlik hareketi için “Gelecek Bizim” diyen Ankara ve Eskişehir, geçen Cumartesi günü Ankara’da “AKP Karanlığını #TersYüzEdelim” buluşmasında bir araya geldi. Beş gündem maddesi etrafında şekillenen tartışmalara; Ankara ve Eskişehir’den gelen birçok üniversiteli, liseli ve mahalleli genç katıldı.

“BİZLER DÜŞLERİMİZ İÇİN YOLA DÜŞTÜK”

Açılış konuşmasında AKP'nin mezhepçi savaş politikalarından dolayı yaşanan bombalı saldırılardan, çocuk istismarcılarının ve tecavüzcülerin AKP tarafından korunup aklanmaya çalışıldığından bahsedilirken “Sorumluluğumuz ülkenin içerisinden geçtiği bu karanlık günlerde yüze yakın noktada gerçekleşen gençlik buluşmalarını daha fazla yaygınlaştırıp, bu karanlığın gölgesinde onu dağıtacak yeni bir gençlik hareketi yeşertmek. Bizler düşlerimiz için yola düştük!” denildi.

Açılış konuşması, kısa film gösterimi ve moderasyonun seçilmesinin ardından; “Anti-Emperyalizm ve Savaş Karşıtlığı”, “AKP Diktatörlüğü ve Baskılar”, “Gençliğin Söz ve Karar Hakkı”, ” AKP İktidarında Kadın”, “Umut, Gelecek ve Dayanışma” olmak üzere beş adet gündem maddesi belirlenerek tartışıldı.

Tartışmalardan satır başları ise şöyle:

-Gençliğin yaşam alanlarına cihatçı çetelerle ve polisler ile birlikte saldıran AKP iktidarına karşı yaşam alanlarının korunması, şeriatçı politikalarla yaşam alanlarımızın gericileştirilmesine karşı amasız ve fakatsız bir biçimde laikliğin savunulması, çocuk istismarına, tacize ve tecavüze karşı yani bir anlamıyla Ensar rejimine karşı mücadele edilmesi, doğanın talanına, yeşilin gaspına karşı doğanın savunulması, fiilen işleyen diktatörlüğü kurumsallaştırmaya yani Erdoğan’ın ‘başkanlık sistemi’ hayallerine karşı, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla birlikte tek adama teslim olan ve kendini fesheden meclisin karşısında gençliğin kendi sözünü söyleyebileceği meclisleri kurmadan, yani gençliğin birleşik mücadelesi olmaksızın karşı koyulamaz.

-Emperyalizmin tarihsel gelişimi ve Türkiye’deki konumu göz önüne alındığında, anti-emperyalizm ve savaş karşıtlığı mücadelesi gençliğin mücadele etmesi gereken temel dinamiklerden birisidir.Emperyalist politikalarave işbirlikçilere karşı gençliğin görevi, birleşik mücadele imkanlarını mümkün kılmak ve ülkemizi bağımsızlaştırmaktır.

-Kilis’te yaşanan IŞİD saldırılarına karşı; eğitim öğretim hakları saldırılar yüzünden gerçekleştirilemeyen gençlerle dayanışmaiçerisinde olunması gereklidir.

Geçtiğimiz yıl Tokat ve Malatya’da meyve, sebze komisyoncuları tarafından sömürülmeye çalışılan köylüler ile yapılan dayanışma ilişkisinin yeniden gençliğin birleşik zeminleri içerisinde üretilmesi gerekmektedir.

-Gençliğin önümüzdeki yaz dönemi içerisinde bir araya gelmesini sağlamak adına bölgesel kapların örgütlenmelidir.

Kaynak: Birgun.net