BirGün/Ankara

Gaziantep’teki katliamın ardından kentte incelemelerde bulunan CHP heyetinde yer alan Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, halkın IŞİD yuvalanması nedeniyle yaşadığı tedirginliği, “Esnafın anlattıkları kan dondurucu. Mahallede top oynarken sessiz olmaları için ikaz ettiği Suriyeli gençler kendisine ‘biz kafa’larla top oynarız’ diye cevap vermiş” diye aktardı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Türkmen, Gaziantep’te yaptığı incelemelere ilişkin izlenimlerini aktardı. İnsanların gözlerindeki tedirginliğe şahit olduklarını belirten Türkmen, şunları kaydetti:

“IŞİD Gaziantep’te çok etkin bir şekilde yapılanmış ve yuvalanmış. Bölgede yaşayan vatandaş bu durumdan son derece rahatsız, bu konuda hükümetten etkin çözüm üretecek adım atılmasını bekliyorlar. Bölge halkının bir diğer rahatsızlığı da sınır kapısının kapalı olmasına rağmen Suriye sınırının son derece kontrolsüz olması. Sınır geçişinde yeterli kontrol olmaması nedeniyle her zihniyetten kişiler ülkemize yerleşebiliyorlar.”

“Kafa’larla top oynarız”

Türkmen, Gaziantep’te sohbet ettiği esnafla diyaloğunu paylaşan Türkmen, “Esnafın anlattıkları kan dondurucu. Mahallede top oynarken sessiz olmaları için ikaz ettiği Suriyeli gençler kendisine “biz kafa’larla top oynarız” diye cevap vermiş” dedi.

Vahşetin sona ermesi, kalıcı ve acil çözüm bulunmasının bir zorunluluk haline geldiğini kaydeden Türkmen, hükümetin bu gidişe dur demesi, kalıcı ve acil çözümler bulması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Birgun.net