İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan gazeteciler, darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Bülent Mumay'a destek açıklaması yaptı.

Gözaltı kararı çıkartılan 42 gazeteciden biri olan Bülent Mumay, bu sabah ifade vereceğini açıklamasına rağmen dün gece evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Gazeteciler, gazeteci emek ve meslek örgütleri Bülent Mumay’ın serbest bırakılması için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesinde basın açıklaması yaptı. Gazeteciler, Mumay’ın bir an önce serbest bırakılmasını istediler.


ULUSLARARASI İTİBARI BİTİRİLMEK İSTENİYOR

BirGün'e açıklama yapan Bület Mumay'ın abisi Cengiz Mumay, kardeşinin uluslararası itibarının bitirilmek istendiğini belirterek suçlama ve iddiaların geri tepeceğini söyledi.

Basın açıklamasında konuşan Mumay’ın Avukatı Levent Aydaş da, “Mumay’ın FETÖ/PDY yapılanmasına destek ve darbe yanlısı olmakla suçlandığını düşünüyoruz” dedi. Mumay’ın da aslında bu yapılanmanın mağduru olduğunu dile getiren Aydaş, “Biz hazırladığımız yazılı savunmada, kendisinin aslında en fazla bu yapılanmayla mücadele eden, bu örgütün mağdurlarından biri olduğunu belirttik ve gerek yaptığı haberleri ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımları tevsik eden (belgelenen) haberleri de savcılığa sunduk. Ayrıca uluslararası gazetecilik örgütleri açısından da ulusal basın açısından da ne denli önemli bir kişi olduğunu ve hiçbir şekilde bu örgütle bağlantısının olamayacağını anlattık” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net