İngiliz Politics First gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Marcus Papadopulos, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akli dengesinin bozuk olduğunu söyledi. Papadopulos, aynı zamanda Erdoğan'ı Hitler'e benzetti.

RT'nin sorularını yanıtlayan Papadopulos, Erdoğan'la konuşma fırsatı bulan birçok diplomatın aynı düşünceye sahip olduğunu ifade etti.

Sputnik'in haberine göre, 'Ateşle oynayan, yanar' sözünü hatırlatan Papadopulos, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk yönetimi, Suriye'de sadece ateşle oynamadı, bu ülkedeki çeşitli terör örgütlerini destekleyerek cehennem ateşinin yanmasına yardımcı oldu. Ankara'da dün yaşanan saldırıyı Türkiye'nin desteklediği terör örgütlerinden biri gerçekleştirmiş olabilir."

'ERDOĞAN, HİTLER'E BENZİYOR'

Türkiye'nin Suriye politikasının sadece Erdoğan'ın etrafında şekillendiğini ve Erdoğan'ın bölge için en büyük tehlikeyi oluşturduğunu savunan Papadopulos, "Tarihte böyle insanlar vardı. Örneğin, Adolf Hitler. Onun da akli dengesi bozuktu. Erdoğan'ın Hitler ile aynı güce sahip olduğunu söylemiyorum ancak Erdoğan, Suriye'deki krizin tırmanmasına neden oldu ve bu, Türkiye'nin farklı bölgelerinde hissediliyor" ifadelerini kullandı.

‘VARLIĞI BÖLGE İÇİN ÇOK TEHLİKELİ’

Erdoğan'ın bir şekilde koltuktan indirilmesi gerektiğini kaydeden gazeteci, "Böyle birinin varlığı bölge için çok tehlikeli" diye konuştu. (Sputnik)

Kaynak: Birgun.net