imc tv haber müdürü Hamza Aktan hakkında attığı tweet’ler nedeniyle başlatılan soruşturma çerçevesinde hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

“Terör örgütü propagandası” yapmak suçlaması yöneltilen Aktan hakkında beş yıla kadar hapis cezası isteniyor.

bianet’e konuşan Aktan, toplam 16 tweet’le suçlandığını, bunlardan yedisinin kendi tweet’leri ve retweet’leri olduğunu, dokuzunu ise kesinlikle kendisinin yazmadığını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Demirhüyük’ün hazırladığı 3 sayfalık iddianamede yer verilen ve Aktan tarafından atıldığı iddia edilen dokuz tweet'ten bazılarındaki dilbilgisi yanlışlarının fazlalığı da dikkat çekiyor.

imc tv’nin internet sitesinde yer alan habere göre söz konusu tweet’lerin atıldığı tarihlerde Twitter’ı hiç kullanmadığını belirten Aktan, “3 Ekim 2015 ile 26 Şubat 2016 arasında yaklaşık 5 aylık bir dönemde Twitter’da tek bir mesaj yazmadım. Ancak iddianamede Ocak 2016’ya ait 8 tweet’i benim paylaştığım öne sürülüyor. İnanılır gibi değil” dedi.

İngilizce tweet’e yanlış çeviri

İddianamedeki dikkat çeken bir başka nokta, Aktan’ın İngilizce yazdığı bir tweet’inin Türkçe’ye yine yanlış çevrilmesi oldu.

Bu yanlışın 30 Nisan’daki polis sorgusunda da yapıldığını ve bunu o zaman düzelttirdiğini söyleyen Aktan, iddianamede bu yanlışın tekrarlanmasına anlam veremediğini ifade etti.

İlk duruşma 27 Ekim’de

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede, Aktan hakkında örgüt propagandası yapma suçlamasıyla bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası istendi.

30 Nisan’da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Aktan’ın ilk duruşması 27 Ekim’de görülecek.

Aktan'ın telefon ve bilgisayarları 2 aydır poliste

Aktan, bianet'e yaptığı açıklamada 30 Nisan'da cep telefonu ve iki bilgisayarına el konulduğunu ve yaklaşık iki aydır polisin telefon ve bilgisayarları kendisine vermediğini söyledi.

Aktan, telefon ve bilgisayarların ne zaman kendisine verileceğini de bilmediğini sözlerine ekledi. (bianet)

Kaynak: Birgun.net