Hindistan'ın Dudu köyündeki Gandi heykeli kahverengiye boyanıp heykelin üzerine IŞİD sloganları yazıldı.

IŞİD’in Paris’e saldıran militanlarını ‘oynattığı’ videoda hedef gösterdiği Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande resmi ziyaret için Hindistan’a giderken, örgütün tehditleri Hollande’dan önce ülkenin bağımsızlığa kavuşmasını sağlayan Mahatma Gandi’yi buldu. Sputnik'te yer alan habere göre; Kuzeybatıdaki Dudu köyünde yer alan Gandi heykelinin üzerine IŞİD yanlısı ve yarın Hollande’ın da katılacağı Cumhuriyet Günü kutlamalarında saldırı düzenleneceği uyarısı yapan slogan ve tehdit mesajları yazıldı.

​Diğer taraftan Hindistan’daki CNN muhabirleri, köye güvenlik ekiplerinin konuşlandırıldığını aktardı. Nitekim First India News sitesi, bölge halkının gergin ve kızgın olduğunu ve polisin sorumluları yakalamak için elinden geleni yapmasını istediğini yazdı.

KUTLAMALARA KATILAN 5. FRANSA LİDERİ
Beraberindeki 5 bakan ve 50'ye yakın şirket temsilcisiyle 3 günlük resmi ziyaret için Hindistan’da olan Hollande, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile Hindistan-Fransa CEO Zirvesi'ne katıldı. Hollande'ın, yarınki kutlamalara baş konuk olarak katılması planlanıyor. Hollande, Hindistan'ın Cumhuriyet Günü kutlamalarına katılan 5. Fransa cumhurbaşkanı olacak.

HOLLANDE: KORKMUYORUZ
Öte yandan Hollande, IŞİD’in videosuna ilişkin yaptığı açıklamada, tehditlerin Fransa'nın ülkesinin tehditlerden korkmadığını söyledi.

İNGİLTERE: PROPAGANDA
Bu arada videoda hedef gösterilen bir diğer ülke olan İngiltere’den de açıklama geldi. Başbakanlık, videoyu ‘propaganda’ olarak niteleyip IŞİD’in zayıflamakta ve geri çekilmekte olduğunu vurguladı.



Kaynak: Birgun.net