Çanakkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde işe başladıktan sonra AKP'lilerin HDP'li milletvekili adayının kızı olduğu için hedef gösterdiği Setenay Suyünç'e bir destek de Galatasaray Üniversitesi'nden geldi. HDP'den birinci sıra milletvekili adayı olan Özlem Ergun Açanal'ın kızı Setenay Suyünç, Çanakkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde işe alındı. AKP'liler, Suyünç'ü sosyal medya üzerinden hedef gösterdi. Tartışma belediye meclisine taşındı. Meclisin AKP'li üyesi Tülay Ömercioğlu, Suyünç'ü hedef aldı. CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Suyünç'e destek çıktı meclise taşınan konu hakkında sert konuştu.



Galatasaray Üniversitesi mezunu Suyünç’e sahip çıkan Galatasaray Üniversitesi’nden Öğretim Elemanları Suyünç’e yönelik baskı ve saldırıları kınadı.

Açıklama yayınlayan akademisyenler, “Her geçen gün daha fazla nefret ikliminin etkisi altına giren ülkemizde bu kez de mezun öğrencimiz Setenay Suyünç’ün nefret söyleminin hedefi olduğunu üzülerek öğrendik. Üzüldüğümüzden daha fazla da öfkelendik. Setenay Suyünç, derslerinin yanı sıra sosyal, kültürel, sportif etkinliklerdeki başarılarıyla da öne çıkmış bir öğrencimizdi. İki yabancı dil bilen, sporda ve sanatta birçok başarısı olan mezun öğrencimizin, bu işe kişisel yetenekleri ve nitelikleri sayesinde alınmış olduğu tartışmaya mahal vermeyecek denli ortadayken, en temel insan haklarıyla bağdaşmayacak bir saldırıya maruz kaldı. AKP’li Çanakkale Belediye Meclisi Üyesi Tülay Ömercioğlu, Setenay Suyünç’ün bu işi hak etmediğini ileri sürerek, nefret söyleminin hedefi haline getirdi. Siyasi hesaplarla yapıldığı ortada olan bu saldırıyı kınıyoruz. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ise bu çirkin saldırılar karşısında çalışanına sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: Birgun.net