Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lazio karşılaşması öncesinde sarı kırmızılı taraftarlara karşı sergilenen tutum nedeniyle İtalya Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo'ya bir mektup göndererek gereğinin yapılması çağrısında bulundu.

Başkan Dursun Özbek'in İtalya Ankara Büyükelçiği'ne gönderdiği mektup şu şekilde:

"Sayın Luigi Mattiolo,

Spor, ülkeler arası ikili ilişkileri kuvvetlendiren, toplumların kaynaşmasına vesile olan, barış ve dostluğa aracılık eden çağımızın en güçlü sosyal faaliyetlerinin ve iletişim araçlarının başında yer almaktadır.

25 Şubat 2016 akşamı, Lazio ile Galatasaray arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşması için, sizin de doğduğunuz kent olan Roma’ya giden binlerce Galatasaray taraftarı, bu duygularla tribündeki yerlerini alma arzusundaydı. Ancak, yasal olarak İtalya’ya girmiş olmalarına, belirtilen toplanma yeri ve ulaşım düzenlemelerine uymalarına, ellerinde biletleri bulunmasına, biletlerde isimleri, pasaport numaraları yer almasına rağmen, Roma polisinin keyfi uygulamaları sebebiyle maçın büyük bölümünü izleyemediler. Şiddete ve hakarete maruz kaldılar. Kadınlara, kapalı odalarda üst araması bahanesiyle resmen taciz uygulandı. Tek amaçları tribünden gönül verdikleri takımı izlemek olan çocuklar bile uygulanan kontrolsüz şiddetin mağduru oldu.

Sadece taraftarlarımız değil, görev yapmak üzere Roma’da bulunan Türk basın mensupları da benzer sıkıntılar yaşadılar.

Galatasaray Spor Kulübü olarak taraftarımıza ve basın mensuplarına yönelik bu insanlık dışı muameleyi kabul etmiyor, yaşananları şiddetle kınıyoruz.

Rönesans’ın beşiği, Akdenizli sıcak insanların ülkesi İtalya’ya yakışanın bu olmadığına inanıyor ve zat-ı alinizden, yaşanan sıkıntılarda sorumluluğu bulunan yetkililerin gerekli uyarı ya da cezayı alması için, hükümetiniz nezdinde girişimde bulunmanızı talep ediyoruz.

Saygılarımızla.

Dursun Aydın Özbek

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı"

Kaynak: Birgun.net