20 Mart’ta Türk Telekom Arena’da oynanması gereken ancak güvenlik gerekçesiyle 13 Nisan’a ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 19.30 olarak belirlenen başlama saati için dün yapılan İl Güvenlik Kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilerinin katıldığı toplantıda, emniyet yetkililerinin stada taraftar alımının gün ışığında yapılması fikri detaylı biçimde masaya yatırıldı. Yapılan müzakereler sonucu derbinin saati için 19.30’da karar kılındı.

DİKKAT! METRO KAPALI!

Türk Telekom Arena’ya ulaşımda büyük rol oynayan metro seferlerinde Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için bazı sınırlamalar uygulanacak. Metronun Sanayi - Seyrantepe stat bağlantısı derbi günü güvenlik nedeniyle kapatılacak. Taraftarlar, Sanayi durağının çıkışından İETT otobüslerinin ring seferleriyle Türk Telekom Arena’ya ücretsiz ulaştırılacak. Ayrıca Seyrantepe stat metro istasyonundaki kapalı otoparka araç alınmayacak. Stadın kapalı otoparkına da girişlerin yasaklanması gündeme gelebilecek.

49 BİN TARAFTAR ALINACAK

Türk Telekom Arena’daki maçta üst düzey güvenlik önlemleri alınacak, deyim yerindeyse adeta kuş uçurtulmayacak. 19.30’daki maç için stat kapıları 16.30’da açılacak ve taraftarlar gün ışığında içeri alınmaya başlanacak. 1250 Çevik Kuvvet, 750 kadrolu polisin yanı sıra 1100 özel, 425 de uzman olmak üzere toplam 3 bin 525 güvenlik personeli derbide görev yapacak. 52 bin kişilik stada gerekli tedbirlerin sağlanması adına 49 bin Galatasaray taraftarı alınacak. Satılan bilet rakamına göre bu sayıda yeniden düzenleme yapılabilecek.

X-RAY CZLARLA ARAMA

Stat çevresine kombine ve Passolig kartı olmayan hiç kimse yaklaştırılmayacak. Taraftarlar 3 ayrı kontrol noktasından geçirildikten sonra stada alınacak. Polis arama noktalarına X-Ray cihazlarının getirilme ihtimali bulunuyor. Derbiden önce her türlü risk hesaba katılarak statta özel eğitimli köpeklerle arama gerçekleştirilecek. Ayrıca polis, olası bir araçla saldırı ihtimaline karşı Türk Telekom Arena’nın TEM otoyoluna bakan cephesinde TOMA ve özel araçlarla geniş tedbirler alacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr