Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün çok tartışılacak kararlara imza attı. Kulüplere ve hakemlere yönelik cezaların içinde en dikkat çekeni, ulusal hakem İbrahim Tokmak'a verilen cezaydı. Tokmak, Gezi eylemcileri için "pezevenk, kaltak, köpek" gibi ifadeler kullanan, LGBT'lere "orospu" diyen, Soma tekmecisi Yusuf Yerkel'e "tekmene sağlık" dileklerini ileten ve iki ay önce ölen Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya hakkında twitter'da yazdığı siyasi eleştiriler nedeniyle 3 ay hak mahrumiyeti cezası aldı.

Fenerbahçe'ye derbi şoku

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçındaki "kötü tezahüratların" ardından bu maçı Maraton ve Okul Açık tribünlerinden izleyen seyircilere bir maç ceza verdi. Bu ceza nedeniyle Kasımpaşa maçını bu tribünlerden izlemiş taraftarlar Beşiktaş maçını izleyemeyecek.

Dersim'e ideolojik ceza

Dersimspor taraftarlarının "ideolojik propaganda" yaptığı gerekçesiyle 10 bin TL para cezasına çarptırıldı. Beşiktaş ise Başakşehir maçının ardından söyleşilerin geç tamamlanması ve basın toplantısının geç bitmesi nedeniyle 15 bin TL'lik iki ayrı ceza aldı. (Haber Merkezi)


Kaynak: Birgun.net