Fransa’da yayımlanan Le Point dergisi, Fransa’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (Euro 2016) Türkiyeli seyircilerin aşırı sağcı grupların hedefinde olacağını yazdı.

Fransa’nın iç güvenliğinden sorumlu gizli servis DGSI’ye dayandırılan bilgiye göre, Fransa’daki neo-Nazi grupların ‘Hoş gelmediniz Türkiye’ (Turkey not welcome) yazılı tişörtler bastırdıkları ve Türkiyeli seyircileri hedef alacakları belirtildi. Daha önce de güvenlik açısından en riskli beş maçtan biri olarak Türkiye-Hırvatistan karşılaşması gösterilmişti. ABD ise Euro 2016’da terör saldırısı gerçekleştirilebileceği uyarısı yapmıştı.

HOLLANDE: TEHDİT DAHA UZUN SÜREBİLİR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise, “Euro 2016’ya yönelik bir tehdit mevcut ve maalesef bu tehdit daha uzun sürebilir” diye konuştu. Euro 2016’nın sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için güvenliği sağlamaları gerektiğini vurgulayan Hollande, “EURO 2016 olağanüstü olacak. Bu şampiyonada ev sahipliğimizi sürdürmeye karar verdim. Şampiyonanın, bayram havasında geçmesi ve başarılı olması için bütün gücümüzü ve imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

Euro 2016, Fransa’da 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

Kaynak: Birgun.net